enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3752
EURO
35,0539
ALTIN
2.326,91
BIST
9.118,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Kurban pazarında geçen yılların hareketliliği yok

Kurban pazarında geçen yılların hareketliliği yok

Kurban pazarında geçen yılların hareketliliği yok
07.07.2022 07:49
0
A+
A-

Şanlıurfa’da, bayrama iki gün kala vatandaşların kurban alma telaşı sürüyor. Ancak Şanlıurfa Canlı Hayvan Borsası’nda geçen yıllardaki bayram öncesi hareketlilik bu yıl pek yok. Büyük ve küçükbaş hayvan alım satımında hararetli pazarlıklar nadiren yaşanırken satıcı maliyetlerden alıcı da fiyatlardan şikayetçi. Besiciler kurban alımının son güne bırakılmaması uyarısında bulunuyor.

 Kurban Bayramı’na iki gün kala Şanlıurfa Canlı Hayvan Borsası’nda beklenilen hareketlilik neredeyse yok. Besiciler artan maliyetlerden şikayet ederken kurban almak isteyenler ise fiyatları yüksek buluyor.

DEMİR: FİYATLAR BÜTÇEYE AĞIR GELİYOR

Pazara kurbanlık almayan gelen Müslüm Demir, fiyatları yüksek bulduğunu söyledi. Demir, “Pazarda kurban fiyatlarını pahalı buluyorum. Ekonomik olarak zaten durumlar ortada. Umut ediyoruz ki biraz daha fiyatlar düşsün. Fiyatlar insanların bütçesine ağır geliyor” dedi.

KUTLU: BAYRAM GÜNLERİNDE HAREKETLİLİK BEKLİYORUZ

Bayram arifesinde hareketliliğin artacağını uman besicilerden İbrahim Kutlu, hayvanlarını satabilmeyi ümit ediyor. Kutlu, “Bayrama bir gün kala hareketlilik yaşanacağını tahmin ediyorum. Büyükbaş hayvanların fiyatı değişiyor. 30, 35 ve 38 bin TL gibi fiyatlarda satılıyor. Vatandaş kurbanları yüksek buluyor. Maliyetler de pahalı bu yıl. İnşallah bayrama kadar hareketlilik yaşanır da elimizdeki hayvanları satabilelim” ifadesini kullandı.

BULUT: BAYRAM GÜNÜ UCUZLAMAZ

Uzun yıllardır besicilik yapan Mehmet Bulut, bu sene kurban pazarında istediğini bulamadığını vurguladı. Artan maliyetlere dikkati çeken Bulut, “Kurban fiyatları bu sene hiç iyi değil. Arpa pahalı olmuş, mazot pahalı olmuş. 70 kilometreye kurban götürülüyor bin TL ulaşım parası isteniyor. Şu anda durumlar iyi değil. Millet perişan olmuş durumda. Allah herkesin yardımcısı olsun. Bu yıl hakikaten durumlar zor. Alıcı yok. Gelen müşteriler hep krizden bahsediyor. Bugün bir litre mazot olmuş 30 TL. Bazıları bekliyor bayram günü ucuzlar diye kurbanlık ama ucuzlamaz” diye konuştu.

HABERLER  KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür sınavı yapıldı

YILDIZ: FİYATLAR NORMAL, ALICISI YOK

Besicilikle uğraşan Halaf Yıldız da kurbanlıkların fiyatlarının yüksek olmadığını söyledi. Yıldız,  “Kurbanların bu yıl fiyatları normal ama alıcısı pek yok. Küçükbaş hayvanlar 2 bin, 2 bin 500, 3 bin ve 3 bin 500 TL civarında satışa sunuluyor. Şu anda alıcı yok gibi ama bayram sonrası fiyatların yükseleceğini tahmin ediyorum. Her şey pahalı olmuş” diye dert yandı.

DONAT: HER ŞEY PAHALI, KURBANLAR UCUZ

Pazarda umduğu hareketliliğin olmadığını vurgulayan Seydi Donat da şunları söyledi:

“Müşteriler fiyatlardan şikayet ediyor. Hayvancılıkla uğraşan da maliyetten şikayet ediyor. Piyasa biraz durgun. Kurban fiyatları bu aralar biraz düşük. Vatandaş kurbanları pahalı buluyor ama şimdi her şey pahalı olmuş. Üretici arpayı 7 TL’den alıyor. Nakliye pahalı. Mal sahibini bu durum kurtarmıyor, alıcıya da ağır geliyor. Piyasada şu anda en düşük olan hayvandır.”

Besici Donat, kurbanlıkların fiyatlarının geçen seneye göre ucuz olduğunu kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.