enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
32°C
Şanlıurfa
32°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
33°C
Cumartesi Az Bulutlu
34°C
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C

Urfa’da pazarda mevsimi olan sebze ve meyvelerinin yanına yaklaşılmıyor

Urfa’da pazarda mevsimi olan sebze ve meyvelerinin yanına yaklaşılmıyor

Urfa’da pazarda mevsimi olan sebze ve meyvelerinin yanına yaklaşılmıyor
14.07.2022 11:29
0
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan nisanda “Yazın gıda ürünlerinin fiyatı düşer. Bu yıl bolluk, bereket yılı” dedi ancak temmuzda bile mevsim sebze-meyvelerinin yanına yaklaşılmıyor. Şanlıurfa’da semt pazarında, yaz mevsiminde en çok tüketilen sebzelerden patlıcanın kilosu 10 liradan isotun kilosu ise 20 liradan satılıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yüzde 78,6 olarak hesapladığı enflasyon bir türlü kontrol altına alınamazken gıda ürünlerine art arda gelen zamlar artık günlük hayatın bir parçası haline geldi.

Gıda ürünlerinde alıp başını giden fiyatlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın nisanda AK Parti MYK toplantısında yaptığı “Yaz gelip mahsuller ortaya çıktıkça gıda ürünlerinin fiyatı düşer. Bu yıl bolluk, bereket yılı” açıklamasını akıllara getirdi. Yaz ortasına gelinmesine rağmen Şanlıurfa’da sebze-meyve fiyatlarında beklenen düşüş olmadığı gibi kentteki halkın yazın en fazla tükettiği patlıcan, biber ve domatesin fiyatı önceki yılların fiyatlarını katlamış durumda.

Şanlıurfa’da, Kurban Bayramı sonrası kurulan semt pazarlarındaki fiyatları sizler için araştırdık. 

Urfalıların en çok tükettiği sebzelerin arasında yer alan patlıcanın kilosu pazarda 10 lira, isotun kilosu ise 20 lira.

Sofranızda taze fasulye olsun derseniz kilosuna 15 lira ödemeniz gerekiyor. Pazarda salatalık için 4 lira, domates için ise 6 lira ödemeniz gerekli.

Kurban Bayramı öncesi fiyatları yüksek bulan vatandaşlar bayram sonrası ürünlerin ucuzladığı umuduyla çıktıkları pazar alışverişinde hayal kırıklığına uğradı. En azından mevsimindeyken ürünleri daha ucuza almayı uman vatandaşlar fiyatların yanına yaklaşılmadığını söyledi. Pazarcı esnafı ise bayram sonrası bazı ürünlerin ucuzladığını ileri sürdü

HABERLER  Eyyübiye’de sinema etkinliğine yoğun ilgi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.