enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3148
EURO
35,1033
ALTIN
2.293,10
BIST
9.049,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C

Kadem’den 15 Temmuz’a dair hafızaları tazeleyen kampanya: Söz konusu vatansa!

Kadem’den 15 Temmuz’a dair hafızaları tazeleyen kampanya: Söz konusu vatansa!

Kadem’den 15 Temmuz’a dair hafızaları tazeleyen kampanya: Söz konusu vatansa!
15.07.2022 17:29
0
A+
A-

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde darbe gecesi mücadele eden vatandaşların, söz konusu vatan olduğunda neler yapabildiklerinden yola çıkarak sıra dışı ve dikkat çeken bir kampanyaya imza attı.

Mecra olarak sosyal medyanın seçildiği “Söz Konusu Vatansa!” isimli kampanya ile o gece Türkiye’nin kaderini değiştiren direniş, günlük hayatta kullanılan eşyaların sıra dışı dönüşümleri üzerinden ortaya konuldu. Sosyal medya üzerinden yayınlanacak 4 video halinde planlanan kampanya ile Türk ve dünya kamuoyu ve özellikle 15-23 yaş grubu gençler hedeflendi.

O gece Türk halkının üzerindeki tişörtle bir tankın egzoz borusunu tıkaması, Akıncı üssü yakınında köylülerin saman balyaları ve lastik yakarak uçakların görüş alanını dumanla kaplaması, Google arama motorunda tank nasıl durdurulur sorusunun aratılması, cep telefonuyla darbenin önlenmesi vb. örnekler hiç şüphesiz verilen mücadelenin unutulmaz anlarıydı. Günlük hayatta kullanılan kıyafetler, nesneler, objeler; söz konusu vatanı savunmak olduğunda o gece bir silah ve direniş malzemesine dönüşmüştü. ‘Söz Konusu Vatansa!’ kampanyası ile bu kez 15 Temmuz direnişi farklı bir perspektifle yeniden canlandırılmış oldu.

 KADEM geçen yıl da 15 Temmuz hafızasını yeniden canlandırmak, o gecenin tanıklarına ulaşmak, Türk halkının o geceki hissiyatını/hatıratını kayıt altına almak amacıyla Türkiye’nin 81 ilini kapsayan “Biz81’iz” isimli bir kampanya hayata geçirdi. Proje kapsamında 81 ilden toplam 5 bin 699 kişinin o gece yaşadıkları kendi anlatımlarıyla kayıt altına alınarak Türkiye’nin 15 Temmuz’a ilişkin en büyük video röportaj arşivi oluşturuldu. Proje ile elde edilen videolar Hafıza 15 Temmuz Müzesi’ndeki kiosklarda izlenmek üzere 15 Temmuz Derneği ile varılan anlaşma çerçevesinde hibe edildi. Video arşiv ayrıca gelecek nesillere sağlıklı olarak ulaşması adına Millet Kütüphanesi’ne gönderildi.

HABERLER  Göktürk uyduları, Manavgat ve Marmaris'teki orman yangınlarını uzaydan görüntüledi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.