enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5379
EURO
34,9850
ALTIN
2.429,46
BIST
9.805,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
34°C
Cumartesi Az Bulutlu
33°C
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Hilvan’da 15 Temmuz Coşkusu

Hilvan’da 15 Temmuz Coşkusu

Hilvan’da 15 Temmuz Coşkusu
16.07.2022 10:48
0
A+
A-

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 6. yıldönümünde tüm Türkiye’de olduğu gibi, Hilvan’da da düzenlenen programla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde düzenlenen programa Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, AK Parti Hilvan İlçe Başkanı Mustafa Cidir, ilçe protokolü, mahalle muhtarları, Belediye Meclisi üyeleri, Şehit ve Gazi Aile yakınları ile vatandaşlar katıldı.

15 Temmuz gecesi, darbe girişiminde bulunan hainlerin kurşunlarına hedef olan 252 şehit için Hilvan Merkez Cami’sinde Mevlidi-i Şerif okutuldu. Akabinde Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Cidir, Belediye Meclisi üyeleri, parti teşkilatı ve üyeleri ile birlikte Ağveren, Saluca ve Mantarlı kırsal mahallelerindeki şehit kabirlerini ziyaret etti. Program akşam saatlerine doğru vatandaşların da katılımıyla Veli Bakan Kavşağı’nda başlayan kortej yürüyüşü programının gerçekleştirileceği Hilvan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na kadar devam etti.

Dev ekranın kurulduğu meydanda Kuran tilaveti, ilahi dinletisi, 15 Temmuz ile ilgili slayt gösterimler ve öğrenciler tarafından seslendirilen şiirlerden sonra programda konuşan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık; ‘Tam 6 yıl önce bugün, demokrasi ve hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti anayasal düzenini ve demokrasiyle başa gelmiş hükümeti ortadan kaldırmak amacıyla Fethullahçı Terör Örgütü tarafından bir hain darbe girişiminde bulunuldu. Yıllarca sinsi bir şekilde yapılanmış ve devletin birçok kademesine çöreklenmiş bu zehirli yapının yapmış olduğu bu hain darbe girişimi, Cumhurbaşkanımız  Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ve aziz milletimizin göğsündeki iman gücüyle tüm dünyanın gözleri önünde şanlı bir direnişle canlı olarak bertaraf edilmiştir. Milli birlik ve beraberliğimiz sayesinde durdurulan ve bir anlamda darbeye karşı darbe yapan aziz milletimiz, zaferlerle dolu şanlı tarihine bir yenisini daha eklemiştir.’ dedi.

HABERLER  Şanlıurfa’da telkari Eyyüp Usta’nın elinde yaşam buluyor

15 Temmuz gecesinin tarihler boyunca unutulmayacağını ifade eden Bayık, sözlerine şöyle devam etti. ‘Tarih boyunca unutulmayacak 15 Temmuz 2016 gecesinin şanlı direnişinde, demokrasiye ve milli birliğe inanarak bedenlerini tankın topun önüne siper eden 252 şehidimizi burada bir daha rahmetle ve minnetle anıyoruz. Geçmiş tarihimizde olduğu gibi, bugün de cennet vatanımıza göz diken, milletimizin inancını suiistimal ederek birliğimizi bölmeye çalışan hiçbir dış güç ve bunların izinde giden zihniyetler asla amaçlarına ulaşamamış ve bundan sonra da asla ulaşamayacaktır. Hiçbir etnik köken ayırmaksızın Türküyle, Kürdüyle, Arabı, Çerkezi ve Lazıyla bir bütün olan Türkiye Cumhuriyeti bizim tek vatanımızdır. Bu toprakların üzerinde yaşayan her ferdin tek aşkı, tek sevdası da Türkiye’dir ve Türkiye olmalıdır. Tarihi ve kültürel dokusuyla, inancı ve göğsünde imanıyla, köklü örf ve adetleriyle, Demokrasi ve Milli Birliği ile içinde barındıran, kendinden başka hiçbir himaye kabul etmeyen ve etmeyecek aziz milletimizin; Türkiye Aşkına yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Allah milli birlik ve beraberliğimizi bozmazsın’ dedi.

Program günün anlam ve önemiyle ilgili yapılan konuşmaların ardından demokrasi nöbetiyle devam etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.