enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
25°C
Şanlıurfa
25°C
Açık
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C
Çarşamba Açık
32°C

Şanlıurfa’da ‘Adalet nöbetinde’ 500’üncü gün!

Şanlıurfa’da ‘Adalet nöbetinde’ 500’üncü gün!

Şanlıurfa’da ‘Adalet nöbetinde’ 500’üncü gün!
21.07.2022 16:30
0
A+
A-

Şanlıurfa’da Şenyaşar ailesinin adliye önünde başlatmış olduğu ‘adalet nöbeti’ 500’üncü gününe girdi. Şanlıurfa’daki sivil toplum kuruluşları adliye önünde aileye destek açıklaması yaptı.

ŞANLIURFA – Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 2018 seçimleri öncesinde AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınlarıyla Şenyaşar ailesi arasında yaşanan kavgada esnaf Hacı Esvet Şenyaşar, oğulları Adil ve Celal Şenyaşar, milletvekilinin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız hayatını kaybetti. 8 kişinin de yaralandığı olayın ardından Fadıl Şenyaşar ile vekilin ağabeyi Enver Yıldız tutuklandı. Olayda 2 oğlu ve eşini kaybeden, 1 oğlu da hapishanede olan Emine Şenyaşar, oğlu Ferit Şenyaşar’la Şanlıurfa Adliyesi önünde Mart 2021’de ‘adalet nöbeti’ başlattı.

Ailenin adliye önündeki adalet arayışında nöbeti 500’üncü gününe girdi. Bazı siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşu ve insan hakları savunucuları akşam saatlerinde adliye önünde aileye destek açıklamalarında bulundu.

Bugünkü nöbete, Şenyaşar ailesinin yanı sıra Halkların Demokratik  Partisi (HDP) Şanlıurfa milletvekilleri Ayşe Sürücü ile Ömer Öcalan, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Şanlıurfa İl Başkanı Av. Ahmet Tüysüz, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği Urfa Şubesi (ÖHD), İnsan Hakları Derneği Urfa Şubesi (İHD), Urfa Barosu, çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi ve vatandaş katıldı.

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği Urfa Şubesi (ÖHD), İnsan Hakları Derneği Urfa Şubesi (İHD) ve Urfa Barosu ailenin taleplerine ses olmak ve seslerini duyurmak için 500’üncü günün de açıklama yaptı.

ÖHD Eş Başkanı Meral Halat, Adliye önünde ‘adalet’ arayan Şenyaşar Ailesi için açıklamalarda bulundu. Halat, “Adalet arayışı olan tüm kesimler olarak çok zor bir dönemden geçiyoruz. Hukuksuzluğun, adaletsizliğin yargı eliyle devam ettirildiği bu süreçte dayanışma içinde olmak çok değerli  ve bir o kadar da umut vericidir. Şenyaşar ailesinin bugün 500 gündür devam eden adalet nöbeti, yetkililerin tüm engellemelerine, anne Emine Şenyaşar’ın maruz kaldığı yargı şiddetine, fiziki ve psikolojik saldırılarına rağmen kırılmadı, adalet arayan herkese umut oldu. Adalet çığlıkları bütün dünyada yankılandı. Bugüne gelindiğinde ise adalet talebinin yargı makamları tarafından halen yerine getirilmediği adil bir yargılamanın olmadığını görüyoruz.

HABERLER  Şanlıurfa'da zabıta memurundan sürücülere sınavdaki öğrencilerin rahatsız olmaması için "korna çalmama" uyarısı

Aradan 4 yıl geçmesine rağmen etkin bir soruşturma yürütülmemiş, failler açığa çıkarılmamıştır. Dosyaya kısıtlılık kararı getirilerek dosya aileden ve avukatlardan gizlenmiştir. Adli makamlardan umudunu kesen aile 9 mart 2021 tarihinde, “dosyada kısıtlılık kararının kaldırılması, etkin bir soruşturma yürütülerek faillerin açığa çıkartılarak cezalandırılması” talebiyle adalet nöbetine başlamıştır. Gelinen bu süreçte son olarak 3 Mart tarihinde Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı, Malatya Ağır Ceza Mahkemesine hastane kamera kayıtlarının çalındığı şeklinde yazılı bir cevap vermiştir. Bu şekilde çalınan dosya delillerinin, çalınan hukuk olduğu buna müsaade edildiği için sorumluların,  başta  siyasal iktidar olmak üzere yargı ve kolluk birimleridir.” dedi.

FERİT ŞENYAŞAR: ADALET KAZANACAK

Ferit Şenyaşar, adalet nöbetlerinin adalet sağlanana kadar devam edeceğini dikkati çekerek, “Davamıza milyonlar sahip çıktı. Adalet kazanacak. Adalet nöbetimizi adalet yerini buluncaya kadar devam ettireceğiz. Tutuklu olan kardeşim hücreden çıkmayana kadar, hastanede bu insanlık suçunu işleyenler etkin bir şekilde yargılanmadan adliye önünden ayrılmayacağız. Ölümden öte bir şey yoktur.  Ölüm olmadığı sürece adalet çıkmayana kadar yerimizden ayrılmayacağız. Bugün bizi yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.