enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5842
EURO
34,7966
ALTIN
2.501,77
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

Şanlıurfa KESK’ten OHAL’in yıl dönümünde adalet nöbeti!

Şanlıurfa KESK’ten OHAL’in yıl dönümünde adalet nöbeti!

Şanlıurfa KESK’ten OHAL’in yıl dönümünde adalet nöbeti!
22.07.2022 17:21
0
A+
A-

KESK Şanlıurfa Şubeler Platformu, OHAL’in 6’ncı yıl dönümünde Şanlıurfa’da, ihraçlara, sendikal hak ve özgürlüklere yönelik ihlallerin artmasına karşı adalet nöbeti başlattı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Şanlıurfa Platformu, 20 Temmuz 2016 yılında ilan edilen Olağanüstü Hâl’in (OHAL)  6’ncı yıl dönümünde Şanlıurfa’da “OHAL sürüyor, adaletsizlik büyüyor”  nöbeti başlattı.

Sendikal hak ve özgürlüklere yönelik ihlallere karşı adalet nöbeti başlatan KESK Şanlıurfa Şubeler Platformu,  basın açıklaması yaptı.

KESK Şanlıurfa Platformu dönem sözcüsü Salih Karataş, “iktidar bloğunun temel hak ve özgürlükleri ayaklar altında alan, anayasayı hiçe sayan, yargıyı siyasallaştıran uygulamalarından rahatsız olan, başta çalışma hakkımızı elimizden alan hukuksuz ihraçlar olmak üzere bu uygulamalar nedeniyle mağdur olan, demokrasi,  eşitlik, özgürlük, barış ve adalet talebi olan tüm kesimleri eylemimiz ile dayanışmaya, kurduğumuz kürsüden düşüncelerini ifade etmeye çağırıyoruz.” dedi.

Ahmet Bahçıvan iş merkezi önünde yapılan açıklamada konuşan KESK Şanlıurfa Platformu dönem sözcüsü Salih Karataş, “15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden geçen altı yılda çok sayıda ifşa, belge ve bilgiye rağmen hala aydınlatılmadığını ve, siyasi ayağının ortaya çıkarılmadığını belirtti. 20 Temmuz 2016 tarihinde OHAL ilan etmeleri üzerinden 6 yıl geçtiğini söyleyen Gülhan, “OHAL sürecinde 32 Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 131 bin 922 işlem tesis edildi, yaklaşık 130.000 kişi kamu görevinden ihraç edildi. Aralarında kadın ve çocuk hakları mücadelesi yürüten dernekler, basın kuruluşları da olmak üzere 2 bin 761 kurum ve kuruluş kapatıldı. Sadece OHAL sürecinde, iki yıl içerisinde, işsiz kalan tahmini gazeteci sayısının 2 bin 500 dolayında olduğu tahmin edilmektedir. AKP bu süreci kamu emekçilerinin iş güvencesini ortadan kaldırma ve performans sistemiyle kamuyu tümüyle özel şirketlere dönüştürmeyi hedefleyerek yine fırsatçılık yaptı.

HABERLER  Van'da 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi

AYM kararlarına rağmen güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yoluyla çalışma hakkı engellendi, devlet kurumları AKP kadrolarıyla dolduruldu. Bu süreçte emekçilerin grev hakları OHAL ve KHK gerekçe gösterilerek yasaklandı” dedi.

4 BİN 269 KESK’Lİ İHRAÇ EDİLDİ

KESK üyelerinin ise darbe girişimi sonrasında AK Parti’nin ihraç kararlarıyla sendikal hak ve özgürlüklerin ihlallerinde yeni bir aşama ile karşılaştığını ifade eden Karataş, “Birçoğu sendikalarımız yöneticisi olan 4.269 KESK’li hukuksuzca, herhangi bir yargı kararı olmadan, savunmaları bile alınmadan, AKP’nin muhalefetin etkisizleştirilmesi hedefi kapsamında OHAL KHK’leri ile ihraç edildiler. Bir kamu emekçisinin hiçbir adil soruşturma geçirmeden, savunma hakkı verilmeden ve sadece OHAL süresince değil ömür boyu meslekten ihraç edilmesi, vatandaşlık haklarının sınırlandırılması düzenlemesi nasıl bir zorbalık ile karşı karşıya olduğumuzun en somut ifadesidir. OHAL Komisyonun aradan geçen altı yıla rağmen hala karara bağlamadığı başvuruların oransal olarak ağırlıkta KESK’e bağlı sendikalarımız üyelerinden olması ayrımcılık içerisinde ayrımcılıkla karşı karşıya olduğumuzun başka bir örneğidir. İhraç edilenler arasında çoğunluğu sendikamız Eğitim Sen ve SES üyesi olan 400’den fazla Barış Akademisyeni bulunmaktadır” diye konuştu.

Karataş açıklamasına şöyle devam etti:

“Temel mücadele alanlarının başında demokrasi, eşitlik, barış ve adalet mücadelesi gelmektedir. KESK olarak da sendikal hak ve özgürlüklere yönelik ihlallerin artmasına karşı ve KESK’li ihraç üyelerin görevlerine iade edilmelerine yönelik hukuki, fiili ve meşru mücadelemiz kesintisiz devam etmektedir. Bundan ve 20 Temmuz AKP sivil darbesi uygulamalarının yıldönümünden hareketle; KESK bütünselliğinde tüm illerde 20 – 25 Temmuz 2022 tarih aralığında ve 17.00 – 19.00 saatlerinde, “OHAL Sürüyor, Adaletsizlik Büyüyor!” şiarıyla Adalet Nöbeti eylemi gerçekleştireceğiz. Bu vesileyle, iktidar bloğunun temel hak ve özgürlükleri ayaklar altında alan, anayasayı hiçe sayan, yargıyı siyasallaştıran uygulamalarından rahatsız olan, başta çalışma hakkımızı elimizden alan hukuksuz ihraçlar olmak üzere bu uygulamalar nedeniyle mağdur olan, demokrasi, eşitlik, özgürlük, barış ve adalet talebi olan tüm kesimleri eylemimiz ile dayanışmaya, kurduğumuz kürsüden düşüncelerini ifade etmeye çağırıyoruz”.

HABERLER  Merkez Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Özbay, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutladı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.