enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3833
EURO
35,0293
ALTIN
2.326,93
BIST
9.139,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

TOKİ sosyal konut projesinin detayları belli oluyor

TOKİ sosyal konut projesinin detayları belli oluyor

TOKİ sosyal konut projesinin detayları belli oluyor
03.08.2022 06:47
0
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu TOKİ’nin sosyal konut projesinde detaylar belli oluyor. Evler için belirlenmesi beklenen peşinat tutarı, evin fiyatının yüzde 10’u olacak.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın artan kira ve ev fiyatlarına karşılık olarak kabine toplantısının ardından açıkladığı TOKİ’nin proje kapsamında 81 ilde en az 150 bin sosyal konut projesinde detaylar belli oluyor. Gelecek ay yapılacak tanıtım toplantısı da duyurulacağı sosyal konut projesinde yüzde 10 peşinat isteneceği, 15 yıl vadeli olacağı belirtildi.

Ulusal bir gazetenin haberine göre hâlihazırda ev sahibi olmayan, herhangi bir mal veya mülk için hissedar olmayan dar gelirli vatandaşlar, uygun taksitlerle ev sahibi olacak.

Kuraya katıldıktan sonra ev almaya hak kazanan vatandaşlar, 15 yıla varan vade seçenekleriyle ev taksiti ödeyecek. Bu arada, şehit yakınları ve gaziler için satışta özel kontenjan açılacak. Evler için belirlenmesi beklenen peşinat tutarı ise evin fiyatının yüzde 10’u civarında olacak. 2+1 ve 3+1 şeklinde tasarlanması beklenen dairelerin fiyatları ise henüz netleşmedi.

HABERLER  DSİ GAP 15. Bölge Müdürlüğü’nde şube müdürü görevden alındı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.