enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3613
EURO
34,9612
ALTIN
2.325,57
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

Şanlıurfa Valiliğinden kurumlara ihale uyarısı!

Şanlıurfa Valiliğinden kurumlara ihale uyarısı!

Şanlıurfa Valiliğinden kurumlara ihale uyarısı!
05.08.2022 16:35
0
A+
A-

Şanlıurfa Valiliği “Doğrudan temin” hakkında genelge yayınladı.

Şanlıurfa Valiliği, il geneline yönelik “Doğrudan temin” usulüne ilişkin genelge yayınladı.

Valilikten genelge ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer verildi:

“Bilindiği üzere, Basın İlan Kurumu Teşkiline Dair 195 sayılı Kanunun 31. maddesinde; “Resmi ilanlar, Basın İlan Kurumunun şubesi bulunan yerlerin Belediye hudutları içinde bu şubeler aracılığıyla ile yayınlatılır. Kurumun şubesi bulunmayan yerlerde, resmi ilanların yayınlanmasına Valilikler aracı olurlar.” hükmü amirdir.

Kamu hukukuna tabi olan veya kamunun denetimi altında bulunan veyahut kamu kaynağı kullanan kamu kurum ve kuruluşlarının yapacakları mal veya hizmet alımları ile yapım işlerinin ihaleleri, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu hükümlerine göre yapılmakta, 2. maddesinde Kanunun kapsamına giren idareler de sayılmaktadır.

4734 sayılı Kamu İhale Kanununun ” Temel ilkeler ” başlıklı 5. maddesinin birinci fıkrasında:

İdareler, bu Kanuna göre yapılacak ihalelerde; saydamlığı, rekabet, eşit muameleyi, güvenirliği, gizliliği, kamuoyu denetimini, ihtiyaçların uygun şartlarda ve zamanında karşılanmasını ve kaynakların verimli kullanılmasını sağlamakla sorumludur” ifadesi yer almaktadır.

Aynı Kanunun “İdarelerce uyulması gereken diğer kurallar” başlıklı 62. maddesinde, Kanun kapsamındaki idarelerce mal veya hizmet alımları ile yapım işleri için ihaleye çıkılmadan önce uyulması zorunlu hususlar belirtilmiş, maddenin () bendinde ise Kanununu 21 ve 22. maddelerindeki parasal limitler dahilinde yapılacak harcamaların yıllık toplamı, idarelerin bütçelerine bu amaçla konulacak ödeneklerin % 10′ unu Kamu İhale Kurulunun uygun görüşü olmadıkça aşamayacağı belirtilmiştir. Yine aynı Kanunun 60. maddesinde görevlilerin cezai sorumluluğu düzenlenmiştir.

İlimiz genelinde “Doğrudan Temin” usulünün, genel bir ihale yöntemi olarak algılanmaması, doğrudan temin hükümlerinden faydalanmak için yapılacak ya da alınacak mal ve hizmetlerin bölünmemesi, Kamu İhale Kanununda belirtilen özel koşullar dışına çıkılmaması, istenilen rekabet ortamının oluşturularak, kamu menfaatinin en üst seviyede sağlanması, ihalenin ilanına ilişkin hükümlerin yerine getirilerek olası iptallerin önüne geçilmesini önemle rica ederim.”

HABERLER  HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı: Tarım arazisi üzerine Millet Bahçesi olur mu?
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.