enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3583
EURO
34,9921
ALTIN
2.326,20
BIST
9.112,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Urfa’da karın ağrısı şikayetiyle hastaneye gitti, bağırsağında delik olduğunu öğrendi

Urfa’da karın ağrısı şikayetiyle hastaneye gitti, bağırsağında delik olduğunu öğrendi

Urfa’da karın ağrısı şikayetiyle hastaneye gitti, bağırsağında delik olduğunu öğrendi
11.08.2022 11:11
0
A+
A-

Balıklıgöl Devlet Hastanesine karın ağrısı şikayeti ile giden Mahmut Korkmaz isimli hastanın kalın bağırsağında 3 santimlik delik çıktı. Korkmaz, hastanede yapılan başarılı operasyonla sağlığına kavuştu.

Mahmut Korkmaz isimli vatandaş karın ağrılarına dayanamayarak Devlet Hastanesine gitti. Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Barış Dirim tarafından muayene edilen kadının hemen ameliyata alınmasına karar verildi.

Balıklıgöl Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Ahmet Barış Dirim, riskli bir operasyonu başarılı bir şekilde tamamladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Hastamız, yaklaşık 2 hafta önce şiddetli karın ağrısı nedeniyle sabah saatlerinde acil servisimize başvurdu. Yapılan muayenesinde ve tahlillerinde görüntülemelerinde hastamızın karın içerisinde serbest hava dediğimiz içi boş organların yani mide, kalın bağırsak ya da ince bağırsaktan şüpheli bir delinme olabileceğini düşündük. Muayenesi klinik bulguları da uyumluydu. Sabah erken saatlerde hastamızı acil şartlarda ameliyata aldık. Hastamızın daha önce de yaklaşık 4 sene önce geçirilmiş ve bağırsak delinmesi ameliyatı vardı. Bizim tabii ameliyat esnasında gördüğümüz alan kalın bağırsağın çıkışına yakın dediğimiz üst rektum bölgesi yaklaşık 3 santimlik bir delinmesi vardı. Karın içerisinde de buna bağlı bir dışkı, bulaşık kirlenme mevcuttu. Yaklaşık ameliyatımızda 4 saat sürdü.

Uluslararası güncel kılavuzların önerilerine de bağlı kalarak tan kısmen kalın bağırsağın rezeksiyonu o kısmın çıkarılması ve tekrar kalın bağırsağın birbirine anastomoz dediğimiz bağlanması ameliyatını gerçekleştirdik. Böyle ameliyatlarda kalın bağırsağı bazen dışarı almak da gerekebiliyor. Öncesinde hastamıza ve aile yakınlarına bilgi vermiştik. Güncel kılavuzların önerilerine bağlı kalaraktan bu riski göze alarak varsa karın içerisinde birbirine bağlamayı tercih ettik. Hastamızın bu ameliyatı yaklaşık 2 hafta önce oldu, şu anda yemesi içmesi yerinde bir sıkıntısı yok, takibine devam ediyoruz. Hayatından memnun olduğunu düşünüyorum.”

HABERLER  Bilim İnsanlarından Maske Uyarısı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.