enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3360
EURO
35,1838
ALTIN
2.245,69
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
17°C
Şanlıurfa
17°C
Az Bulutlu
Çarşamba Gök Gürültülü
14°C
Perşembe Az Bulutlu
15°C
Cuma Az Bulutlu
14°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
14°C

Akçakale’nin sınır komşusu Tel Abyad’da Türkiye karşıtı protesto (-EK)

Akçakale’nin sınır komşusu Tel Abyad’da Türkiye karşıtı protesto (-EK)

Akçakale’nin sınır komşusu Tel Abyad’da Türkiye karşıtı protesto (-EK)
12.08.2022 15:35
0
A+
A-

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Suriye Dışişleri Bakanı ile görüştüğünü açıklamasının ardından Suriye’nin kuzeyinde yer alan ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) kontrolündeki Azez, Cerablus, Mare, Çobanbey, Tel Abyad kentlerinde rejim muhalifleri Türkiye karşıtı protesto düzenledi

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine sınır komşusu olan Suriye’nin Telabyad kentinde eylemciler Türk Silahlı Kuvvetlerine ait zırhlı araçları taşlayıp, Özgür Suriye Ordusu bayrakları açtı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye’nin toprak bütünlüğünü desteklediklerini ve artık barış zeminin oluşturulması gerektiğini açıklamıştı.

Bu açıklamalardan saatler sonra Türk bayraklarını yakan bir grup gösterici, Türkiye’nin yapmış olduğu bölgedeki hizmetleri de hedef aldı. Osmanlı millet bahçesinin önündeki Ay yıldız tahrip edildi, ÖSO bayrakları açıldı. Kentte konvoylar yaparak Türkiye karşıtı slogan atan ÖSO taraftarları, Esad ile barışmayacaklarını ileri sürdüler. Tel Abyad kentinde Türk Silahlı Kuvvetlerine ait zırhlı araçları taşladı. Protestolar sırasında eylemciler Özgür Suriye Ordusu bayrakları açtı.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Soçi’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşme sonrası Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile telefon görüşmesi yapabileceği iddiası ortaya atıldı. İddianın ardından da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan “Suriye Dışişleri bakanıyla ayaküstü kısa sohbet ettim” açıklaması geldi. Çavuşoğlu ayrıca “Muhalefetle Suriye’deki rejimi bizim bir şekilde anlaştırmamız lazım. Aksi takdirde kalıcı barış olmaz” dedi. Suriye’de yıllardır süren iç savaş için hem Cenevre hem Astana’da müzakere süreçleri yürütülüyor. Bu süreçler kapsamında Anayasa Komitesi ve Müzakere Heyetleri oluşturuldu.

HABERLER  Şanlıurfa'da trafik kazası: 2 yaralı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.