enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4376
EURO
34,7889
ALTIN
2.448,85
BIST
9.933,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
33°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C

Şanlıurfalı vatandaş hatalı basım 50 TL ve 5 TL’yi satışa çıkardı!

Şanlıurfalı vatandaş hatalı basım 50 TL ve 5 TL’yi satışa çıkardı!

Şanlıurfalı vatandaş hatalı basım 50 TL ve 5 TL’yi satışa çıkardı!
18.08.2022 13:25
0
A+
A-

Birecik’te müşterinden aldığı 50 lirada ‘0’ rakamının, 5 lirada ise ‘5’ rakamının bir kısmının eksik olduğunu fark eden vatandaş, paranın hatalı basım olduğunu öğrenince şaşırdı. Şimdi bedel biçemediği hatalı basım paralar için koleksiyonculardan gelecek teklifi bekliyor.

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde sebze ve meyve halinde komisyon katipliği yapan Bican Öztopraklar, müşteriden aldığı hatalı basılan 50 lirayı ve 5 lirayı koleksiyonculara satmak istiyor.

Bican Öztopraklar, Birecik sebze ve meyve halinde çalıştığı iş yerinde satış sonrası, paraları kontrol ederken 50 lirada ‘0’ rakamının, 5 lirada ise ‘5’ rakamının bir kısmının eksik olduğunu fark etti. Paranın sahte olacağını düşünerek kontrol eden Öztopraklar, hatalı basım olduğunu öğrendi.

‘KOLEKSİYONCULARA SATMAYI DÜŞÜNÜYORUM’

Hatalı basılan parayı bir müşteriden aldığını belirten Öztopraklar, şunları söyledi:

 ” Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde sebze ve meyve halinde komisyon katipliği yapıyorum. Yaklaşık 1,5 ay önce bir satış gerçekleştirdik. Müşteri gelip gittikten sonra paraları düzeltirken 50 lirada sıfır olmadığını, 5 lirada ise 5 rakamının bir kısmının eksik olduğunu olduğunu fark ettim. Sahte olduğunu düşündüm, parayı incelediğimde sahte olmadığını hatalı basım olduğunu anladım. Televizyonlarda görmüştük, koleksiyoncular falan bu paraları alıyorlarmış ben de satmak istiyorum. Bir fiyat düşünmüyorum.  Almak isteyen olursa satmayı düşünüyorum.”

HABERLER  Viranşehir’de AK Parti Eski İlçe Başkanı Sayan'ın acı günü
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.