enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3544
EURO
35,1415
ALTIN
2.301,58
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

Derik-Mazıdağı çevre yolu için “4 yıldır” etüt yapılıyor!

Derik-Mazıdağı çevre yolu için “4 yıldır” etüt yapılıyor!

Derik-Mazıdağı çevre yolu için “4 yıldır” etüt yapılıyor!
21.08.2022 06:23
0
A+
A-

Derik’te yaşanan katliam gibi kazanın ardından sosyal medyada çevre yolu yapılsın anketleri düzenlenirken 31 km.’lik yapılması düşünülen Derik-Mazıdağı çevre yolu için 2018 yılından bu yana etüt, projelendirme ve keşif yapıldığı ortaya çıktı. Üstelik araştırmanın bitimine de aylar var…

 Şanlıurfa’nın komşu ili Mardin’den bugün gelen kaza haberi tüm ülkeyi yasa boğarken, kazanın ardından gözler yapılması planlanan çevre yoluna çevrildi. 

Peş peşe yaşanan kazalarda Cengiz Holding’e ait olduğu öğrenilen 2 TIR araçlara çarptı. Kazalarda şuana kadar 19 kişi hayatını kaybetti, 6’sı ağır 26 kişi yaralandı. Ölü sayısının artmasından endişe edilirken sosyal medyada yetkililere çevre yolu çağrısı yapılmaya hatta anketler düzenlenmeye başlandı. 

Araştırmacı-Gazeteci Cengiz Aksan ise çevre yolunun projelendirilmesi için Neopro Mühendislik ve Danışmanlık Şirketi’nce 2018’den bu yana sürecin başlatıldığına dikkat çekti. Karayolları 9’ncu Bölge Müdürlüğü Derik ve Mazıdağ Çevre Yollarının Uygulama Projelerinin Hazırlanması Etüt-Proje Mühendislik Hizmetleri İşi için ihaleye çıktı ve Neopro şirketi ihaleyi 751.955,00 bedel ile aldı. 360 günde yapılması planlanan yollar için etüt ve proje hazırlanma süresi ise 4 yıl olarak belirlendi. Şirket 2018’in Haziran Ayı’ndan bu yana süreci yürütürken söz konusu süre de 2022 yılının Aralık Ayı’nda sona erecek. Tam 4 ay sonra…

4 YILDIR NE YAPILIYOR?

Şirket 4 yıldan bu yana proje için yaptığı işin tanımını şu sözlerle açıklıyor:

“Toplam uzunluğu yaklaşık 31 km olan projenin; kesin güzergah projelerinin hazırlanması, hidrolik etütler ve drenaj projeleri, trafik uygulama projeleri, 3.5 km uzunluğunda olan tünel proje hizmetleri, aydınlatma projeleri, küçük ve büyük sanat yapıları hizmetleri, metraj ve keşif işleri.”

GAZETECİ AKSAN: BİR ÇOK KONU SORGULANMALI

Gazeteci Aksan ise bu sürenin bahse konu işler için uzun olduğunu dile getirerek “Derik’teki kaza ile bir çok konunun sorgulanması zarurettir. Her gün ilçenin içinden yüzlerce kamyon geçerken ve sürekli kazalar yaşanırken çevre yolu bu güne kadar neden yapılmadı? Cengiz Holding’in, yüklü araçları için muayene ve kontroller rutin dışı yapıldı mı? İhaleyi alan Neopro Mühendislik Danışmanlık firması sürenin bitmesine 4 ay varken işin ne kadarını bitirmiş? Burada tanımlanan işler için 4 yıl çok uzun bir süre değil mi? Yapım ihalesine ne zaman çıkılacağı da belli değil” dedi.

HABERLER  Akçakale Açık Cezaevi'nde yangın

Bugün yaşanan kaza sonrası çevre yolunun yapımının elzem olduğu bir kez daha ortaya çıkarken, yolun ne zaman yapılacağı ise bilinmezliğini koruyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.