enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3638
EURO
35,0383
ALTIN
2.324,23
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

İl Başkanı Emin Özaslan: Milyonlar harcandı, vicdanınız sızlamıyor mu?

İl Başkanı Emin Özaslan: Milyonlar harcandı, vicdanınız sızlamıyor mu?

İl Başkanı Emin Özaslan: Milyonlar harcandı, vicdanınız sızlamıyor mu?
26.08.2022 13:38
0
A+
A-

Kentte yıllardır atıl durumdaki projeler hakkında açıklama yapan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, “Neden halkın parası atıl projelerde bekliyor? Eğer kullanılmayacak ise niye bu kadar para harcadınız?” diye yetkililere çağrıda bulundu.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, her cuma olduğu gibi bu cuma da saat 11:11’de Şanlıurfa’nın sorunlarını gündeme getirmeye ve bu sorunlarla ilgili çözüm önerilerini paylaşmaya devam etti.

Karaköprü Yaşam Parkı’nı ziyaret eden Özaslan, parkın içler acısı görüntülerine atıfta bulunarak; “Görüntülerde de görüldüğü üzere halkın parası nasıl çöpe atılıyor. Buradan yetkililere sesleniyorum; vicdanınız sızlamıyor mu? İnsanlar gidip sulama kanallarında, baraj göllerinde boğulurken, burası ise maalesef hala böyle duruyor” dedi.

Haliliye Devteşti Mahallesi’nde bulunan ve yıllardır atıl durumda olan bina ile ilgili konuşan Devteşti esnafı, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Yaklaşık 6-7 yıl önce bu bina yapıldı. Sayın Mehmet Canpolat Haliliye Belediye başkanı seçildiği zaman dedi ki, ‘Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ olarak biz bunu Sağlık Bakanlığına devredelim. Sözde devrettiler. Bir dediler ‘diş hastanesi’ olacak. Bekledik zaman geçti.  Haberlerden duydum. Sayın Ahmet İnan dedi ki; ‘burası Kızılay binası’ olacak.  Bende belediye başkanına sayın başkanım bu bina bu sefer de Kızılay binası mı olacak? Hani hastane olacaktı. Mahalleye müjde ‘Ağız ve Diş Hastanesi’ olarak onaylandı dedi. En kısa sürede kurdele keseceğiz.

İl Sağlık müdürlüğüne sesleniyorum, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a sesleniyorum, Sayın Vali’mize sesleniyorum. Buraya bir hastane şarttır.”

“BURAYA MİLYONLARCA PARA HARCANDI”

Haliliye Devteşti Mahallesi’nde bulunan binanın yıllardır atıl durumda olduğunu belirten Özaslan, “Haliliye Belediyesi tarafından yapılan bina, yıllardır atıl durumda bırakılmış.  Buraya milyonlarca para harcandı.  Belediye başkanı değişti. Seçim oldu; ama bu binanın talihi maalesef değişmedi. Yakında Balıklıgöl Devlet Hastanesi var. İmkânları ve kapasitesi yeterli olmadığı için halk buradan Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gitmek zorunda kalıyor” dedi.

HABERLER  Haftalık corona virüs tablosu açıklandı!

“NEDEN HALKIN PARASI ATIL PROJELERDE BEKLİYOR?”

Eyyübiye Belediyesi tarafından yapılan hizmet binasını da ziyaret eden Özaslan, “Burası yıllar önce Eyyübiye Belediyesi tarafından yapılan hizmet binası. Gördüğünüz gibi burada da yine halkın parası çöpe atılmış. Şimdi buradan yetkililere sesleniyorum; vicdanınız el veriyor mu? Sizin kendi paranız olsaydınız bu şekilde yıllarca atıl durumda bekletir miydiniz bu binayı?  Peki, neden halkın parası atıl projelerde bekliyor? Eğer bu bina kullanılmayacak ise niye bu kadar para harcadınız?” dedi.

“MEDYANIN KARŞISINA ÇIKIN”

Son olarak yetkilere çağrıda bulunan Özaslan; “HÜDA PAR olarak diyoruz ki; Haliliye Belediye başkanı, Karaköprü Belediye Başkanı ve Eyyübiye Belediye Başkanı sizlere sesleniyorum. Medyanın karşısına çıkın. Basın açıklaması yapın. Bu projeler neden atıl durumda duruyor. Yıllarca bu halkın parası neden çöpe atılmış. Bunun açıklamasını yapın. Ve cesur bir şekilde gerçekleri söyleyin. Sebep neydi, kim sebep oldu ve niye böyle bir sonuç ortaya çıktı? Lütfen bunun cevabını da halka verin.

Biz HÜDA PAR olarak şunu kabul etmiyoruz; mevsimlik tarım işçisi olan küçük Zeynep Afyon – Burdur- Isparta arasında bir tarlada ayağında ayakkabısı olmayıp elinde çapa ile çalışıyor ise siz Zeyneplerin parasını çöpe atamazsınız. Biz bunu kabul etmeyiz ve bunun hesabını tabi ki sorarız” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.