enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
37°C
Şanlıurfa
37°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
36°C
Pazar Az Bulutlu
37°C
Pazartesi Açık
37°C
Salı Açık
35°C

Nöroloji uzmanından vertigo uyarısı

Nöroloji uzmanından vertigo uyarısı

Nöroloji uzmanından vertigo uyarısı
29.08.2022 11:21
0
A+
A-

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Tolgahan Kaya, vertigonun hastalık olmayıp bir belirti olduğunu vurgulayarak, vertigo ile ilgili uyarılarda bulundu.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Tolgahan Kaya, vertigo ile ilgili açıklama yaptı.

“Vertigo kişinin kendinin veya etrafının döndüğünü hissetmesine neden olan bir durumdur” diyen Kaya, bir kişinin hayatında en az bir kez bu durumu yaşadığını kaydetti.

Kaya, kulaktaki denge kristalleri denilen organların yerinden oynaması ya da çeşitli iltihabi durumlarda hastalık durumlarıyla beraber hasarlanması sonucunda vertigo durumunun ortaya çıktığı belirterek, şunları söyledi:

“Burada baş dönmesi genellikle saniyeler düzeyindedir.15 saniye ya da en uzun birkaç dakika düzeyine ulaşabilmektedir. Bu hastalığın tanısında bazı özel manevralar vardır. Dix-Hallpike dediğimiz manevralarla bu kristallerin yerinden oynayıp oynamadığını tespit edebiliriz ve gene çeşitli manevralarla bu durumu ortadan kaldırılabilmekteyiz. Vertigo çok ciddi hastalıkların belirtisi de olabilmektedir. Özellikle nörolojik olarak beyin damar hastalıklarının bazı çeşitlerinde de görebiliyoruz. Kulakla ilgili olduğu zaman özellikle hareketlerle tetiklenir. Mesela yatakta eğilip doğrulurken sağa sola bakarken namaz kılarken eğilip doğrulurken olması gene bize kulakla ilgili sıkıntıları göstermekte. Ama baş dönmesinin sürekli otururken de, yatarken de herhangi bir hareket olmadan da sürekli olarak devam etmesi bizi daha çok beyin damar hastalıklarına yönlendirebilmekte. Tabii bu nörolojik çıkması dediğim gibi oldukça düşük bir ihtimal. Öncelikle kan tahlilleri görmemiz gerekir. Kulak burun boğazla ilgili durumları ortadan kaldırmamız gerekir. Hastalarda baş dönmesi bizim için daha dikkat edilmesi gereken bir durumu ortaya çıkarmakta. Vertigo hastalığı bildiğimiz baş dönmesi hastalığına yaklaşım bu şekilde yapılmaktadır”.

HABERLER  Kovid 19'un Türkiye'deki yayılım haritası atık su analiziyle çiziliyor
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.