enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3752
EURO
35,0539
ALTIN
2.326,91
BIST
9.118,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Bakanlıktan gıda fiyatlarını düşürecek hamle!

Bakanlıktan gıda fiyatlarını düşürecek hamle!

Bakanlıktan gıda fiyatlarını düşürecek hamle!
30.08.2022 11:44
0
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanlığı, ‘kent tarım’ modeli ile her şehrin gıda ihtiyacını yerinden karşılamayı hedefliyor. İlk etapta Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlerde başlanacak proje ile sebze üretimine yüzde 75 hibe verilecek.

Gıda enflasyonunu düşürmeyi hedefleyen hükûmet, üretimde maliyetleri azaltacak yeni bir adım daha attı. Tarım ve Orman Bakanlığı,  “kent tarım” modeli her şehrin kendi kaynaklarıyla, kendi gıda ihtiyaçlarını üretmesini, işlemesi ve dağıtmasını hedefliyor.

 “Kent tarım” modeli ilk etapta Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere büyükşehirlerde uygulamaya konulacak. Ayrıca, önümüzdeki günlerde diğer kentlerde de üretim alanlarının oluşturulmasına yönelik özel çalışmalar yürütülecek.

 GIDA İSRAFI DA AZALACAK

 Kentlerde yapılacak tarımsal üretim ile lojistik maliyetler azalacağı gibi, tüketicilere sunulan tarım ve gıda ürünlerinde karbon ayak izi de düşecek, hasat edilen ürünler kısa sürede tazeliğini koruyacak şekilde halka sunulacak. Böylece, gıda israfı da azalacak. Ayrıca, kent merkezlerindeki tarım arazileri de korunarak üretime kazandırılacak. Bu yıl Ankara, İstanbul ve İzmir’de milyonlarca yerli sebze fi desi, Tarım Bakanlığı tarafından vatandaşlara dağıtılmıştı. Bu fi delerle büyükşehirlerde başlatılan sebze üretimine ilişkin ilk ürünlerin hasadı için günler sayılırken, kışlık sebze üretimine yönelik olarak güz döneminde İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Şırnak ve Burdur’da belirlenen sebze türleri ve belirlenen proje uygulama alanlarında yüzde 75 hibe sebze fi desi tohum temin edilerek yeni üretimlerin gerçekleştirilmesi planlanıyor.

 SERALAR İÇİN ÇALIŞMA SÜRÜYOR

 Öte yandan, Tarım Bakanlığı, seraların sayısının artırılmasına yönelik çalışmasını da sürdürüyor. Seralarda üretim yapmak isteyen ancak daha önce desteklerden faydalanamayan üreticilere yönelik hibe veya kredi desteği sunulması için çalışmalar devam ediyor. Bu destek aracılığıyla yeni seralar kurulması planlanırken, sebzedeki fiyat artışlarının da önlenmesi hedefleniyor.

HABERLER  Anayasa Mahkemesi’nden Suruç kararı: “Yaşam hakkı ihlali yok”
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.