enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
25°C
Şanlıurfa
25°C
Açık
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C
Çarşamba Açık
32°C

Yerli pasaport üretimi başladı

Yerli pasaport üretimi başladı

Yerli pasaport üretimi başladı
30.08.2022 05:53
0
A+
A-

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nü ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ‘üçüncü nesil’ olarak adlandırılan yerli pasaport üretimini başlattı.

 Türkiye’de basılacak olan yerli pasaport üretimi bu gece itibariyle başladı. Yeni pasaportlarda ‘Turkey’ yerine ‘Türkiye’ ifadesinin yer aldığını belirten Soylu, ilk olarak yeşil pasaportun basılacağını söyledi. Bakan Soylu, eylül ayı sonuna kadar ise 170 bin pasaportun basılacağını açıkladı.

Süleyman Soylu, gece saatlerinde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nü ziyaret ederek holografik şerit, hayalet resim, metamorfik desen gibi özellikleri olan ve ‘üçüncü nesil’ olarak adlandırılan yerli pasaportun üretimini başlattı.

Yerli pasaportların sayfalarında Türkiye’nin tarihi ve kültürel yerlerinin fotoğraflarının bulunduğunu söyleyen Soylu, Türkiye’nin endemik bitki yapısının da güvenlik ve tamamlayıcı öge olarak kullanıldığını ifade etti. Pasaport üretiminde kullanılan yarı mamul üretimine ilişkin de adımlar attıklarını söyleyen Soylu, “Önümüzdeki ayın sonuna kadar yaklaşık 170 bin pasaportu basmış olacağız, bu bir aylık süreç içerisinde. Daha sonra 250 bine, daha sonra 300 bine, daha sonra yükselerek devam edecek” ifadesini kullandı.

HABERLER  Muhammed Nur Nahya'dan Merkez Bankası Başkanı ve Fatih Portakal'a gönderme
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.