enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

Urfa Barosu Başkanı İzol: Hak arama mücadelesine devam edeceğiz

Urfa Barosu Başkanı İzol: Hak arama mücadelesine devam edeceğiz

Urfa Barosu Başkanı İzol: Hak arama mücadelesine devam edeceğiz
01.09.2022 18:01
0
A+
A-

Şanlıurfa Baro Başkanı Velat İzol, 2022-2023 yeni adli yıl açılışı nedeniyle yaptığı basın açıklamasında “Geçmişten günümüze, hak arama mücadelesinde hiçbir zaman sözünü esirgemeyen baromuz, yeni adli yılda da mesleğimize ve temel haklara dönük haksızlıklar karşısında durmaya devam edecektir” ifadesini kullandı.

Şanlıurfa Barosu, bugün itibarıyla başlayan 2022-2023 yeni adli yıl açılışı dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Baronun hizmet binası önünde yapılan açıklamaya çok sayıda avukat katıldı. Açıklamayı grup adına Şanlıurfa Baro Başkanı Velat İzol yaptı.

İzol, yeni adli yılın, hukukun üstünlüğünün tesis edildiği, adalet, demokrasi ve temel hak özgürlüklerin üstün kılındığı ve bütün dünyada barışın egemen olduğu bir yıl olması dileğinde bulunarak, şunları söyledi:

“Eskiden hâkim, savcı ve avukatların, yüksek yargı üyelerinin, baroların bir arada olduğu adli yıl açılış törenleri izler ve bu törenlerin içinde yer alırdık.Herkes bu törenlerde düşüncelerini ve beklentilerini ifade ederken, aynı zamanda geçmişinde muhasebesini yapardı. Bu içinde olduğumuz günün ve durumun da fotoğrafını ortaya çıkarmamıza yardımcı olurdu.Yalnız ülkede ve bölgede özellikle son birkaç yıldır yaşanan sosyal, ekonomik, siyasal ve hukuksal gelişmeler, öyle bir noktaya geldi ki bırakın hâkim, savcı ve avukatların yan yana gelmesi neredeyse bütün toplum adeta karşı karşıya getirilmiş durumdadır. Öte yandan yanı başımızda yıllardır yaşanan çatışmalar, savaşlar ve göçler nedeniyle milyonlarca insanın yaşamını yitirdiğine, zorunlu göçe maruz kaldığına tanık olmaktan büyük üzüntü duyuyoruz. Geçmişten günümüze, hak arama mücadelesinde hiçbir zaman sözünü esirgemeyen baromuz, yeni adli yılda da mesleğimize ve temel haklara dönük haksızlıklar karşısında durmaya devam edecektir.”

ŞANLIURFA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA ÇAĞRI

“Şanlıurfa Adliyesi özelinde yaşanılan sorunların çözümü için Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığına bir kez daha çağrıda bulunuyoruz” diyen İzol, Urfa Barasu olarak isteklerini şöyle sıraladı:

HABERLER  Suruç’ta yolu kapanan köylüler eylem yaptı

“Tüm illerde ve hatta ilçelerimizde dahi artış sağlanarak ödenen CMK yol giderleri Şanlıurfa merkezde hala cüzi rakamlar olarak ödenmektedir. Yıllardır arttırılmayan CMK yol giderleri enflasyon rakamları dikkate alınarak arttırılmalıdır.

Adliye girişlerinde avukatların çantalarını x-ray cihazından geçirme zorunluluğu Avukatlık Kanunu’na aykırı olup bu uygulamaya derhal son verilmelidir.

Soruşturma dosyalarının incelenmesi ve dosya hakkında bilgi almak isteyen meslektaşlarımızdan dilekçe ve kimlik fotokopisi alınması uygulamasına son verilmeli, avukatların savcılarla dosya hakkında görüşebilmesi önündeki zorluklar kaldırılmalıdır.

Dörde bölünmüş adliye sorununun çözülmesi için yeni adliye binasının yapımına tekrardan kaldığı yerden bir an önce başlanmalı ve bir an önce bitirilerek hizmete sunulmalıdır.

Duruşmaların saatinde alınması için gerekli önlemler alınmalı, meslektaşlarımız saatlerce adliye koridorlarında beklemek zorunda bırakılmamalı.

Sulh Ceza Hakimlikleri’nin tutukluluk gözden geçirme duruşmalarında, şüphelinin avukatına haber vermeden duruşma yapması uygulaması kaldırılmalı, en az bir gün önceden şüphelinin avukatına haber verilmelidir.

Avukatların adliyeye telefonla ulaşmada sorunlar yaşanmakta, özellikle icra daireleri telefonlara cevap vermemektedir. Bu konuda gerekli çalışmalar ve uyarılar yapılmalıdır.

T Tipi Cezaevi’nde avukat araçlarının kampüs içine alınmaması uygulaması kaldırılmalı, avukatların araçlarıyla kampüs içine girmesi sağlanmalıdır.

E Tipi Cezaevi’nde saat 23:00-08:00 arasında tutuklularla, avukat görüşü yapılmasına izin verilmelidir.

Mazeretli ve izinli hakimlerin bu durumu bir gön önceden avukatlara bildirilmeli ve bu hakimlerin durumu düzenli olarak web sitesinde güncellenmelidir.

T1 ve T2 Cezaevlerinde avukat bekleme salonları kaldırılmış, bu odalar başka birimler için kullanılmaktadır. Bu odalar tekrar eskisi gibi avukatlara tahsis edilmelidir.”

ŞENYAŞAR AİLESİNE ZİYARET

Şanlıurfa Barosu avukatları, açıklama sonrası Şanlıurfa Adliyesi önünde ‘adalet nöbeti’ tutan Şenyaşar ailesini ziyaret etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.