enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4818
EURO
35,1017
ALTIN
2.325,85
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

Şanlıurfalı vekil kılık değiştirmiş halde yakalandı!

Şanlıurfalı vekil kılık değiştirmiş halde yakalandı!

Şanlıurfalı vekil kılık değiştirmiş halde yakalandı!
02.09.2022 22:24
0
A+
A-

PKK’lı teröristle fotoğrafları çıkmasının ardından dokunulmazlığı kaldırılan Şanlıurfalı HDP 27’nci Dönem Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel yakalandı. Güzel’in tanınmamak için kılık değiştirdiği ortaya çıktı.

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ortak operasyonda firari Şanlıurfalı HDP milletvekili Semra Güzel yakalandı. Tanınmamak için kızıl peruk ve gözlük takan HDP’li Güzel’in ‘Mehtap Şahan’ adına düzenlenen sahte nüfus cüzdanı kullandığı belirlendi.

Güzel ile birlikte göçmen kaçakçılığı, resmi belgede sahtecilik, konut dokunulmazlığı ihlallerinden suç kaydı bulunan A. G. ve terör örgütünün propagandasını yapmak suçundan kaydı bulunan F. D. isimli şahıslar da gözaltına alındı.

SEMRA GÜZEL KİM, NELER YAŞANDI?
Semra Güzel, Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde doğdu.

Aslen Mardin’in Derik ilçesinden olan HDPli vekil, ilk, orta ve liseyi Viranşehir’de tamamladı. Harran Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu.

Semra Güzel 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi Diyarbakır Bölgesi,6’nci sıradan millet vekili seçilmiştir.

HARRAN ÜNİVERSİTESİ’NDE TANIŞMIŞLAR

Öldürülen PKK’lı terörist Koçero Meleti kod adlı Volkan Bora’yla fotoğrafları ortaya çıkmıştı. Öldürülen terörist Volkan Bora’nın HDP Milletvekili Semra Güzel ile aynı dönemde okuduğu ve tanıştıkları biliniyor. Üniversiteyi bitirdikten sonra örgüte yakınlığı ile bilinen bir medya kuruluşunda muhabirlik yapan Volkan Bora’nın daha sonra örgüte katıldığı öğrenildi.

Fotoğrafların ortaya çıkmasının ardından TBMM’de yapılan oylamada Semra Güzel’in dokunulmazlığın kaldırılmasına karar verilmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, hakkındaki soruşturma kapsamında ifade alınmak üzere çıkarılan davetiyeye cevap vermeyen ve adresinde bulunamayan Güzel için harekete geçmiş; Güzel hakkında yakalama emri çıkarılmıştı. 

KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDI
Güzel, sahte pasaport ve A.G. isimli Göçmen Kaçakçısı ve örgüt propagandası yapan kişi ile Edirne’ye giderken MİT ve İstanbul Emniyeti’nin başarılı operasyonu ile yakalandı.

HABERLER  Demirtaş'tan Akşener'e açık mektup!

BAKAN SOYLU’DAN PAYLAŞIM
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından konuya dair yaptığı paylaşımda “Sevgili Kılıçdaroğlu, Sana üzücü bir haberimiz var: HDPKK’lı Semra Güzel enselendi. Güzel, sahte pasaport ve A.G. isimli Göçmen Kaçakçısı ve örgüt propagandası yapan kişi ile Edirne’ye giderken MİT ve İstanbul Emniyeti’nin başarılı operasyonu ile yakalandı” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.