enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3610
EURO
34,9649
ALTIN
2.325,21
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C

Beyazgül, ‘’Masal şehri Şanlıurfa gerçek kimliğine kavuşacak’’

Beyazgül, ‘’Masal şehri Şanlıurfa gerçek kimliğine kavuşacak’’

03.09.2022 13:00
0
A+
A-

Şanlıurfa’ya nefes aldıracak yeşil alanları, meydan ve parkları kazandıran Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün önem verdiği projelerden biri olan Kızılay Meydanında çalışmalarda sona gelindi. Büyükşehir Belediye Zeynel Abidin Beyazgül, masal şehir Şanlıurfa’nın gerçek kimliğine kavuşacağını söyledi.

Şanlıurfa’ya yeni meydanlar, yeni yeşil alanlar kazandırmak için şehrin farklı bölgelerinde kamulaştırmalar ve yıkımlar gerçekleştirerek yerine vatandaşların rahat nefes alabilecekleri meydanlar kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün önemle üzerinde durduğu Kızılay Meydanı çalışmasında son aşamalara gelindi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, meydanda sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi. AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Bayuk ile birlikte meydanında incelemelerde bulunan Başkan Beyazgül, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Alana çim seren Başkan Beyazgül, meydanın en kısa sürede vatandaşların hizmetine sunulacağını ifade etti.

Şanlıurfa’ya nefes aldıram park ve meydanlar kazandırdıklarını ve masal şehri Şanlıurfa’nın gerçek kimliğine kavuşacağını anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Kızılay çay bahçemizin yapımı için bundan bir müddet önce kamulaştırma çalışmaları yapıldı. Konut ve ticarethaneler burada kamulaştırıldı. Ticaret ve Sanayi Odası eski binası, Kızılay’ın binası ve yanlarındaki dükkanlar kamulaştırıldı. Burası Şanlıurfa’nın kalbi ve geçmişte de burası bir meydandı. Şimdi yine gerçek kimliğine kavuşuyor. Şanlıurfa güzel bir şehir, Şanlıurfa şirin bir şehir, masal şehri, bu şehri gerçek kimliğine kavuşturmak için dört elle çalışıyoruz. Kızılkoyun’da bir çalışma yaptık ve Kızılkoyun mağaralarını ışıklandırarak Şanlıurfa’ya bir gerdanlık taktık. Kızılkoyun’un yanı başında bulunan alan 60’a yakın konut ve işyerini kamulaştırdık ve orayı da Kızılkoyun çay bahçesi yaptık. Belediyemizin çok güzel bir bahçesi halkımıza sunulmuş oldu. Belediye hizmet binamızı yıkarak oraya da bir çay bahçesi kazandırdık orada da Şanlıurfa’mıza bir bilezik daha takmış olduk. Kızılay’da çalışmalarımız devam ediyor. Şanlıurfa’mıza ne kadar güzellikler katarsak o kadar da hizmet etmiş olacağız. Havuz, çimlendirmemiz, ışıklandırma çalışmaları yapılıyor. Burayı bir an önce tamamlayıp Şanlıurfa’nın hizmetine sunmak için arkadaşlarımız arı gibi çalışıyorlar. Şanlıurfa’ya güzel bir akıtma takmış olacağız. Her bir güzellik Şanlıurfa’ya çok yakışıyor’’ dedi.

HABERLER  Urfa'da trafiğe kayıtlı araç sayısı açıklandı

Şehrin kalbi konumunda bulunan Kızılay (Sarayönü) Meydanı çalışmalarını titizlikle sürdüren Büyükşehir Belediyesi meydanı kısa süre içerisinde vatandaşların hizmetine sunacak. Kızılay (Sarayönü) Meydanı için toplamda 156 yapıyı kamulaştıran Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Çalışmalarını etap etap sürdürüyor.

Çalışmaların devam ettiği alanda ağaçlandırmalar da yapılıyor. Işıklandırma ve modern sulama sistemiyle farklı bir görünüm kazanacak olan Kızılay Meydanı kente nefes aldıracak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.