enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
25°C
Şanlıurfa
25°C
Açık
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C
Çarşamba Açık
32°C

Vali Ayhan temel atma töreninde konuştu: Üretim merkezi olacağız

Vali Ayhan temel atma töreninde konuştu: Üretim merkezi olacağız

Vali Ayhan temel atma töreninde konuştu: Üretim merkezi olacağız
08.09.2022 17:33
0
A+
A-

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Şanlıurfa Gıda OSB’de 30 Milyon TL’lik yatırımın temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Vali Ayhan,” Şu an inşaatı devam eden ve ruhsat aşamasında olan 200’ün üzerinde fabrika var. Yakın zamanda daha da artacak. Üretim merkezi olacağız ” ifadesini kullandı.

Şanlıurfa ekonomisine ve istihdamına katkı sağlayacak olan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) ilk fabrikası 30 Milyon TL’lik sebze ve meyve kurutma fabrikasının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Törene Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Bayuk, Şanlıurfa Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı İbrahim Halil Peltek, Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu ve ilgililer katıldı.

AYHAN: ÜRÜNLERİ İŞLEYEREK ŞEHRE DAHA ÇOK KATMA DEĞER KATACAĞIZ

30 Milyon TL’lik yatırımın temel atma töreninde konuşan Vali Ayhan, yatırımcıların yanında ve destekçisi olacaklarını kaydetti.

Şu an inşaatı devam eden ve ruhsat aşamasında olan 200’ün üzerinde fabrika olduğunu belirten Vali Ayhan, şunları söyledi:

 “Yakın zamanda daha da artacak. Üretim merkezi olacağız. Şanlıurfa’nın müthiş bir potansiyeli var. Bazen komşu illerle karşılaştırıyor, kıyaslıyorlar hiç gerek yok. Çünkü biz kendimizle yarışacağız. Bugün komşu illerin potansiyeline baktığımız zaman Urfa’nın 12 tepesinden 1 tanesi dahi birçok yerden kıymetlidir. Yeni fabrikalar kurarsın ama yılların damıtılmış olduğu tarihi, kültürü komşumuz olan illerin hiçbiri yapamazlar. O yüzden kendi gücümüzü ve potansiyelimizi göreceğiz. Urfa tarım şehri, Türkiye tarımının yüzde 10’u Urfa’da. Sadece ekip, hasat edip, satmayacağız. Bunu işleyerek şehre daha çok katma değer katacağız. Artı bir de sanayi kültürü var. Sanayi kültürü kazanılan bir yerde bakış açısı çok farklı olur.”

HABERLER  Viranşehir'de lokanta ve kıraathaneler denetlendi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.