enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3606
EURO
34,9791
ALTIN
2.321,68
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

Mil Diyanetsen’den “Zakkum” için kınama! Özür talebi…

Mil Diyanetsen’den “Zakkum” için kınama! Özür talebi…

Mil Diyanetsen’den “Zakkum” için kınama! Özür talebi…
11.09.2022 18:53
0
A+
A-

Milsen Konfederasyonu ve Mil Diyanetsen Şanlıurfa İl Başkanlığı “Ne idüğü belirsiz” dedikleri Zakkum Grubu’nun Şanlıurfa konseri sonrası yaptıkları açıklamayı kınadı ve başta Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere konserin yapılmasına izin veren herkesin özür dilemesi istendi.

Şanlıurfa’da yapılan Zakkum Konseri ile ilgili sular bir türlü durulmuyor.

Din Görevlileri Birliği Derneği Şanlıurfa Şubesi’nin “İsmini cehennemdeki Zakkum ağacından alan grubun vermeyi planlandığı müzikal gösteriminin kötülükten başka bir şeye hizmet etmeyeceği herkesin malumudur” gerekçesiyle konserin iptalini istedi ancak Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi dün konserin gerçekleşmesine ev sahipliği yaptı. Binlerce kişinin katıldığı konserde renkli görüntüler oluştu ancak sonrasında Zakkum Grubu’ndan gelen açıklama bir kez daha tartışma oluşturdu.

ZAKKUM GRUBU’NDAN TARTIŞMA OLUŞTURAN AÇIKLAMA

Grup “Son bir haftanın (akla sığmaz şekilde) gündemi olan Şanlıurfa konserimiz az önce sona erdi. Kirli beyinlerin, din istismarcılarının, Şanlıurfa’ya yakışmayan bu kişilerin yegane amacının vitrinde kalmak, gündem yaratmak, yobazlığı normalleştirmek olduğunun farkındayız. Hafta boyu sessiz kalmamız bu sebeptendi. Bu zorbalığın, bağnazlığın ve akıldışılığın savunucularının değirmenine su taşımayı asla istemeyiz. Bu kişiler en sağlam cevabı, bu gece Şanlıurfa’da bizi izlemeye gelen 25 bin güzel insandan aldılar. Ne güzeldin Şanlıurfa” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ÇAPAN: PARAMIZ HARAM OLSUN

Bu ifadeler Milsen Konfederasyonu ve Mil Diyanetsen Şanlıurfa İl Başkanlığı tarafından da tepki çekti. Sendika Şanlıurfa İl Başkanı Ömer Çapan “Ne idüğü belirsiz” dediği Zakkum Grubu’nun açıklamasını kınadı. Büyükşehir Belediye Başkanı ve şehrin politikacılarının halkın parasıyla halka rağmen kepazeliğe alet olduğunu savunan Başkan Çapan grubun Şanlıurfalılara hakaret ettiğini söyledi ve özür beklentilerini şu sözlerle açıkladı:

“Gerek kılık kıyafetleri ile gerekse de müzik tarzları ile gençlerimize asla örnek göstermeyeceğimiz ne idüğü belirsiz bir müzik grubunun peygamberler şehri Şanlıurfa’ya davet edilerek güya “Z” kuşağı dedikleri gençlerimizi eğlendirmek, daha doğrusu hipnoz etmek için üstüne yüksek ücretler ödenerek getirilmesine karşılık, mevcut Muhafazakar, Milli Görüş kökenli Büyükşehir Belediye Başkanımıza oy veren muhafazakar, mütedeyyin halkımız böyle bir konser düzenlemenin yanlış olduğunu, bu konserin iptal edilmesi gerektiğini ifade etmiş ancak bu talep Büyükşehir Belediye Başkanı ve yetkilileri tarafından dikkate alınmamıştır. Hatta sırf gündem olmak adına eline kalem alan bazı kişiler, halkın fikir özgürlüğünü yok sayma pahasına ve Büyükşehir Belediye’sini de tahrik ederek halkımızın bu talebini küçümseyen ifadeler kullanmışlardır. Sosyal medya takipçileri sayıları iki elin parmaklarını geçmeyen o yazarların karakterini de gayet iyi bilirler. Ancak bilmediğimiz ve anlamadığımız şey Büyükşehir Belediye Başkanı ve Şehrin politikacılarının nasıl böyle bir yanlışa düştükleri ve halkın parasıyla halka rağmen böyle bir kepazeliğe alet olmalarıdır. 

HABERLER  AK Parti kurucularından Şanlıurfalı siyasetçi Müfit Yekin vefat etti

Büyükşehir Belediyesi’nin ısrarlı tavrı ve maalesef şehrimizde Zakkum konserine yeterli ve gerekli tepkinin oluşmaması sonucu yapılan rezillik sonrası sırf birilerine şirin görünmek için içimizdeki karşı mahallenin çocuklarından güç alan Zakkum denilen grup bir açıklama yaparak, sadece kendi fikrini açıklayan aziz Şanlıurfa halkına “Kirli beyinli, zorba, din istismarcısı, bağnaz ve akıldışı” gibi ifadelerle alçakça hakaret etmişlerdir. Sırf konserlerinin iptal olmaması için konser öncesi konuşmadıklarını, susup beklediklerini ifade ederek, konser sonrası yani paramızı alıp zıkkımlandıktan sonra içlerindeki kini boşalttıklarını yazmışlar. Bizde diyoruz ki paramız size haram olsun. Paramızı size yedirenlere hakkımızı helal etmiyoruz. Yapılan talihsiz ve seviyesiz açıklamayı Milsen Konfederasyonu olarak kınıyoruz! Hem siz Zakkumcuları, hem de sizi tüm tepkilere rağmen Şanlıurfa’ya davet eden ve bize hakaret edilmesine rağmen sessiz kalan başta Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere, yazar çizer, tüm yetkili kurumları tüm ŞANLIURFA’LILARDAN ACİLL ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUZ.”

“MANEVİ KALKINMA OLMADAN MADDİ KALKINMA TEK BAŞINA YETERLİ DEĞİL”

Sendika Başkanı Çapan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e de seslenerek “Mil Diyanet-Sen olarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı’na çağrımız; Halk’tan kopuk, sanki halkımızın maddi ve sosyal hiçbir sorunu yokmuş gibi “Padişahım çok yaşa” diyerek sizi yanlış yönlendiren etrafınızdaki insanlara dikkat etmenizi ve huzur ve kardeşlik şehri Şanlıurfa’daki manevi dokuya zarar verecek her türlü programdan uzak durmanızı öneririz.  Küçük bir  azınlığı memnun etmek adına halkın büyük çoğunluğunu huzursuz ve mutsuz etmeyi siz de istemezsiniz. Şunu unutmayın ki,  şehrimizin gelişmesinde manevi kalkınma olmadan maddi kalkınma tek başına yeterli değildir.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.