enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5825
EURO
34,7736
ALTIN
2.509,60
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

TOKİ sosyal konut projesinin detaylarını Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün açıklayacak

TOKİ sosyal konut projesinin detaylarını Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün açıklayacak

TOKİ sosyal konut projesinin detaylarını Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün açıklayacak
13.09.2022 09:13
0
A+
A-

TOKİ ucuz konut projesinde detaylar bugün belli olacak. Asgari ücret kazananların bile taksitlerini kolayca ödeyebileceği belirtilen projenin Türkiye tarihinin en büyük konut projesi olacağı ifade ediliyor. Projenin detaylarını ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün saat 14.00’da açıklayacak.

Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı (TOKİ), dar gelirliler için tek seferde 250 bin konut inşa edecek. Merakla beklenen projenin ayrıntılarını Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün saat 14.00’te açıklayacak.

Dar gelirlilerin ev sahibi olabilmesi için hazırlanan Sosyal Konut Projesi’nde başvuru şartları da belli oldu. 

İşte ”Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi”nden yeni ayrıntılar..

BİR YIL İKAMET ŞARTI

TOKİ aracılığıyla inşa edilecek konutlara, proje ili sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet eden veya proje il nüfusuna kayıtlı, kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine ülke sınırları içinde tapuda kayıtlı konutları bulunmayan, daha önce TOKİ aracılığıyla ev satın almamış 18 yaşını doldurmuş Türk vatandaşları başvuru yapabilecek.

BİR HANEDEN TEK BAŞVURU

Sosyal konutlar için bir haneden tek başvuru alınabilecek.

Yeni sosyal konutlarda gençler, emekliler, şehit yakınları ve gaziler ile engellilere kontenjan ayrılacak. Genç kategorisine 1991 Eylül ayından sonra doğanlar müracaat edebilecek.

İSTANBUL 16 BİN, YURT GENELİ 14 BİN

Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile bunların dul ve yetimleri hariç başvuruda bulunacaklarda, aylık hane halkı gelirinin İstanbul için en fazla net 16 bin lira, yurt genelinde ise en fazla 14 bin lira olması şartı aranacak.

ÖDEME, GELİRİN YÜZDE 30’UNU GEÇMEYECEK

Konutların aylık taksitleri asgari ücretlilerin ödeyebileceği tutarda olacak. 

Ödeme, toplam hane gelirinin yüzde 30’unu aşmayacak, 240 aya kadar vade imkanı getirilecek.

HABERLER  Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Şanlıurfa’da

TOKİ eliyle yürütülecek konut projesi 81 ilde hayata geçirilecek, en fazla konut, olası depremin en çok etkileyeceği İstanbul’da yapılacak.

Proje kapsamındaki konutlarda yerel ve yatay mimari tercih edilecek, konutlar beş katı geçmeyecek şekilde yapılacak. Çevre dostu yapı malzemelerinin kullanılacağı evler sıfır atığa, enerji verimliliğine ve yenilenebilir enerji sistemlerine uyumlu inşa edilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.