enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3744
EURO
35,0015
ALTIN
2.325,97
BIST
9.090,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Şanlıurfa Tabip Odası: Sağlıkta acilen yeni ve etkin bir şiddet yasası istiyoruz

Şanlıurfa Tabip Odası: Sağlıkta acilen yeni ve etkin bir şiddet yasası istiyoruz

Şanlıurfa Tabip Odası: Sağlıkta acilen yeni ve etkin bir şiddet yasası istiyoruz
15.09.2022 16:08
0
A+
A-

Şanlıurfa Tabip Odası, Esenyurt Devlet Hastanesinde görevi başında hasta yakını tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden özel güvenlik görevlisi Tuğrul Okudan için basın açıklaması düzenledi.

Şanlıurfa Tabip Odası, sağlıkta şiddet konusu dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması düzenledi.

Şanlıurfa Tabip Odası Eğitim Salonunda düzenlenen basın açıklamasını Tabip Odası Başkanı Dr. Bulut Ezer tarafından okundu.

Ezer’in okuduğu açıklamada şu ifadeler yer aldı:

 “Hekim, hemşire, teknisyen, laborant, sekreter, güvenlik görevlisi kısaca tüm sağlık emekçileri olarak çok uzun süredir şiddet sarmalının içindeyiz. Sağlıkta şiddetin münferit olmadığını, bunun toplumsal ve politik bir sorun olduğunu tekrar tekrar açıkladık. Sağlık kurumlarında meydana gelen silahlı saldırıların artışı nedeniyle bu konuda önlemler alınmasını ve 6136 sayılı yasada değişiklik yapılmasına ilişkin yasa teklifini önerdik.

Ancak tüm uyarılarımız görmezden gelindi, önerdiğimiz yasa tasarıları gündeme alınmadı. İktidarın kendi çıkardığı şiddet yasalarının ise sağlıkta şiddeti önlemediğini her gün bizlere uygulanan fiziksel, psikolojik şiddetin artarak devam ettiğini yaşayarak görüyoruz.

Önceki gün bu yaklaşımın yıkıcı sonucuyla yeniden karşılaştık. Ülkede artan şiddet iklimi, bizlerin sadece çalışma koşullarını bozmakla kalmamış maalesef can güvenliğimizi de ciddi oranda tehdit eder hale gelmiştir. Her anlamıyla tıkanan sağlık sisteminin tüm sorumluluğu sağlık emekçilerinin omuzlarına yıkılmakta, bu durum bizlerin hedef olmasına neden olmakta, sağlık alanında yürütülen politikalar bizlere çaresizlik, umutsuzluk, tükenmişlik, şiddet ve ölüm olarak geri dönmektedir.

Mevzuatımıza göre çalışan sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerini almak işverenin sorumluğundadır. Sağlık Bakanlığı, Sağlık Müdürlükleri ve Başhekimlikler bu sorumluluğu yerine getirmekle sorumludurlar. Ancak bugüne kadar hiçbir idari yetkili bu olaylardan sonra sorumluluğu üzerlerine almamıştır.

HABERLER  Şanlıurfa'da bazı yollar yarın trafiğe kapatılacak!

İçinde bulunduğumuz siyasal ve ekonomik kriz, sağlıkta dönüşüm projesinin getirmiş olduğu sağlık sistemindeki yıkım şiddetin ana nedenini oluşturmaktadır. Şiddet daha önce de defalarca belirttiğimiz gibi, öngörülebilir ve önlenebilir toplumsal bir sorundur ve bu sorun çözüme niyetli bütünlüklü politikalarla aşılabilecektir. Bizler bu konuda, yaşam hakkımızı, sağlıklı ve güvenli çalışma koşulları için, gücümüzü; her yerde, her koşulda, hep birlikte göstermeye hazır olduğumuzu bir kere daha belirtiyoruz.

Sağlık alanında bugüne kadar öldürülen tüm hekimleri ve sağlık emekçilerini bir kez daha saygı ile anarken önceki gün katledilen Tuğrul Okudan’ın ailesine ve tüm sevenlerine taziyelerimizi iletiyoruz, acılarını paylaşıyoruz”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.