enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5622
EURO
34,9871
ALTIN
2.430,07
BIST
9.753,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
32°C
Şanlıurfa
32°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
34°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
33°C
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Çok Bulutlu
29°C

Siyasete döneceği iddia edilen Sedat Bucak tartışmalara son noktayı koydu

Siyasete döneceği iddia edilen Sedat Bucak tartışmalara son noktayı koydu

Siyasete döneceği iddia edilen Sedat Bucak tartışmalara son noktayı koydu
21.09.2022 08:54
0
A+
A-

Siverek’in önde gelen aşiretlerinden Bucak aşireti lideri eski DYP Milletvekili Sedat Edip Bucak, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ziyaretiyle birlikte yeniden siyasetle anılmaya başlandı. O görüşmeye ve siyasete ilişkin konuşan Bucak, “Ben kendime bir dünya kurdum. Doğa ve bahçemle ilgileniyorum. Ben aktif siyaseti bıraktım. Meral hanımla sadece eski günleri yad ettik.” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2 Eylül’de partisinin Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki il ve ilçe başkanlarıyla Şanlıurfa’da bir araya geldi. Akşener gün içerisindeki toplantılarının ve temaslarının ardından akşam saatlerinde Bucak Aşireti lideri, eski Doğru Yol Partisi (DYP) Milletvekili Sedat Bucak’ı Siverek’teki evinde ziyaret etmişti. Yıllarca DYP’de Bucak’la birlikte aktif siyaset yapan Akşener’in bu sürpriz ziyareti kulisleri hareketlendirmişti. Bucak’ın yeniden milletvekili olma ihtimali konuşulurken, İYİ Parti’den Mahmut Cevheri’den istifa haberi geldi. Cevheri’nin istifası kulislerde Bucak’ın partiye geçmek için teklifi kabul ettiğine bağlandı. Bu iddialar üzerine Cevheri ailesinin önde gelen isimleri Bucak’ı aradı ve istifanın parti içerisindeki farklı anlaşmazlıklardan kaynaklandığını iletti. Bucak, hem bu siyasi polemiklerin içerisinde bulunmak istemiyor hem de kendi yaptığı tarıma odaklanmak istiyor. Bölgenin en gelişmiş ve modern tarımına ev sahipliği yapan Bucak’ın yurt dışından misafirleri de zaman zaman köyünü ziyaret ediyor. Ancak ziyaretler de yaptığı organik tarımla ilgili oluyor.  

BUCAK UZUN SÜREN SUSKUNLUĞUNU BOZDU

19, 20 ve 21. dönem DYP Şanlıurfa milletvekili olarak o dönem aktif siyaset yapan Sedat Edip Bucak, uzun bir aradan sonra gözlerden uzak yaşadığı köyünde suskunluğunu bozarak, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in sürpriz ziyaretine ilişkinaçıklamalarda bulundu. Bucak, ‘Abla’ diye hitap ettiği Meral Akşener’le hiç siyaset konuşmadıklarını, sadece geçmişi yad ederek, ‘kahve’ içtiklerini söyledi. Akşener’in ziyaretinden dolayı çok memnun olduğunu sözlerine ekleyen Bucak, gerçekleşen görüşmeye ilişkin şunları kaydetti:

HABERLER  AK Parti İl Şanlıurfa Başkanı Kırıkçı'dan hızlı tren açıklaması

 “Ben 3 dönem DYP’de bölge milletvekili olarak siyaset yaptım. Ardından hiçbir partiden aday olmayarak, siyasetten elimi, kolumu çektim. Ben kendime burada yeni bir dünya kurdum. Siverek’te kendi köyümde doğa ve bahçeyle ilgileniyorum. Bütün gün burada zamanımı geçiriyorum. Modern ve organik tarımla uğraşıyorum. Bildiğiniz gibi eski siyaset ve dava arkadaşımız Meral Akşener, bizi ziyaret etti. Bu ziyaret beni çok mutlu etti. Geçmişteki arkadaşlığımızı ve siyaseti yad ettik. Ona hep ‘Abla’ diyoruz. Yaşadığım köyümdeki bahçemizi ona gezdirdim, çok sevdi burayı. Daha sonra buraya özel olarak geleceğini söyledi. Hiç güncel siyaset konularına girmedik ve konuşmadık.” dedi.

“AKŞENER KORKUSUZ BİR SİYASETÇİ”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in korkusuz bir siyasetçi olduğunun altını çizen Sedat Edip Bucak, “Akşener korkusuz bir şekilde kendi siyasetini yapan bir siyasetçidir. Bunun yankılarını görüyoruz. Ancak kamuoyunda yankılanan ‘Bucak siyasete mi giriyor?’ sorusuna net olarak bir kez daha yenileyerek söylüyorum, ben siyasetten uzağım. DYP’de 3 dönem siyasette bulundum. DYP’den sonra elimi kolumu siyasetten çektim. Kendi köyümde kurduğum dünyamda mutluyum.” diye konuştu.

“KARDEŞLERİME DOĞAL OLARAK DESTEK VERİRİM”

Bucak, kardeşlerinin aday olmak istemesi halinde destek verip vermeyeceği sorusuna, “Bundan sonra eğer kardeşlerimin siyasette bir düşünceleri varsa onlara dışarıdan, yani siyasetin içerisinde bulunmadan destek veririm. Zaten bundan daha doğal bir durum olamaz.” şeklinde karşılık verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.