enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5239
EURO
34,9166
ALTIN
2.429,65
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
29°C
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Meclis Başkanı Şentop’tan Erdoğan’ın adaylığına ilişkin açıklama

Meclis Başkanı Şentop’tan Erdoğan’ın adaylığına ilişkin açıklama

Meclis Başkanı Şentop’tan Erdoğan’ın adaylığına ilişkin açıklama
02.10.2022 06:58
0
A+
A-

TBMM Başkanı Şentop, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir kez daha cumhurbaşkanı adayı olup olamayacağı ile ilgili net konuştu. Şentop, “Kafa karışıklığı yok. Hukuken çok net konu. Adaylıkla ilgili hiçbir tereddüt yok” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Meclis’te yeni yasama yılının başlaması dolayısıyla resepsiyon verdi.

Şentop, resepsiyonda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

TBMM Başkanı, erken seçimle ilgili yöneltilen bir soruya, “Seçimlerin bir gün bile olsa öne alınması için iki yol var: Ya Cumhurbaşkanı kararı ya da Meclis’in 5’te üçünün kararı lazım” dedi.

Seçim takviminin erkene çekilmesi yönünde bir beklentisi olup olmadığının sorulması üzerine Şentop, “Beklentim yok” ifadesini kullandı.

ERDOĞAN’IN ADAYLIĞI TARTIŞMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir kez daha cumhurbaşkanı adayı olup olamayacağı ile ilgili soruya ise Mustafa Şentop, şu yanıtı verdi:

“Bununla ilgili makale yazdım ben. Akademik dergide. Hiçbir tereddüt yok. Onu, anayasadaki değişikliği iyi bilmeyen hukukçular veya hukukçu olmayanlar söylüyorlar. Biz eski 101. maddeyi kaldırdık, yeni bir 101 yazdık. Orada, Recep Tayyip Erdoğan, 10 Ağustos 2014’te, bir Anayasa maddesine göre Cumhurbaşkanı seçildi bir kere. O madde yürürlükten kalktı. 2018’de ise yeni bir anayasa maddesine göre bir kere seçildi. Yani iki farklı, iki defa seçilme hakkı tanıyan madde var. Kafa karışıklığı yok. Hukuken çok net konu. Adaylıkla ilgili hiçbir tereddüt yok”.

HABERLER  Prof. Dr. Abdürrahim Dusak, uluslararası stroke çalıştayına katıldı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.