enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
25°C
Şanlıurfa
25°C
Açık
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C
Çarşamba Açık
32°C

Eczacıların kâr oranlarının artırılması eczacıları memnun etmedi

Eczacıların kâr oranlarının artırılması eczacıları memnun etmedi

Eczacıların kâr oranlarının artırılması eczacıları memnun etmedi
12.10.2022 08:53
0
A+
A-

Şanlıurfa Eczacı Odası Başkanı Süleyman Açar, Resmi Gazete’de bugün yayımlanan kararla eczacıların ilaçlardan aldığı kâr oranlarının yükseltilmesinin yeterli olmadığını vurgulayarak “Bu bizim talebimizi karşılamaktan çok uzak. Bir sonraki ilaç zammında tamamen ortadan kalkacak bir uygulamadır” dedi.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de bugün yayımlanan karara göre, 100 TL’ye kadar olan ilaçlarda eczacı kârı yüzde 25’ten 28’e çıkartıldı. 100 ile 200 TL arasındaki ilaçlardaki eczacı kârı yüzde 16’dan yüzde 28’e yükseldi. 200-400 TL arasındaki ilaçlarda eczacı kâr payı yüzde 12’den 18’e, 400 TL üzeri ilaçlarda yüzde 12’den 13’e çıktı. Ecza depolarının kâr oranları ise değişmedi.

Ancak karar eczacıları memnun etmedi.

AÇAR: KAŞIKLA VERİLEN, KEPÇEYLE GERİ ALINACAK

Şanlıurfa Eczası Odası Başkanı Süleyman Açar, eczacıların ilaçlardan aldığı kâr oranlarının yükseltilmesinin, eczacıların talebini karşılamaktan “çok uzak olduğunu” kaydetti.

Açar, “Biz eczacı karlılık baremlerinin enflasyona bağlanmasını istiyoruz” dedi. Açar, şunları kaydetti:

 “Bu bizim talebimizi karşılamaktan çok uzak. İlaç zammı geldiği zaman bir kar oranlarımız düşüyor.  Bir sonraki ilaç zammında tamamen ortadan kalkacak bir uygulamadır bu. Biz eczacı karlılık baremlerinin enflasyona bağlanmasını istiyoruz.  Ya enflasyona ya da dövize göre güncellenmesini istiyoruz. İlaç fiyatı 100 TL’yi geçtiği zaman kar oranlarımız yarıya düşüyor. Şimdi 1 puan arttırıldı, yarın zam geldiği zaman bu ilaçlar 100 lirayı geçecek. Kaşıkla verilen, kepçeyle geri alınacak.”

14 YIL SONRA MEYDANLARA İNİYORLAR

Öte yandan ülke genelinde birçok eczacı odası yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı başkent Ankara’da eylem kararı almıştı. Aralarında Şanlıurfa Eczacı Odasının da yer aldığı eczacı odaları 16 Ekim’de başkentte meydanlarda olacak. Bu, eczacıların 14 yıl sonra tarihlerindeki ikinci büyük mitingi olacak.

HABERLER  Şanlıurfa barosundan çocuk haklarıyla ilgili atölye çalışması
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.