enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5767
EURO
35,0077
ALTIN
2.426,74
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
32°C
Cuma Az Bulutlu
34°C
Cumartesi Açık
33°C
Pazar Az Bulutlu
32°C

Bartın’daki madende kömür üretimine ara verildi, alan kapatıldı

Bartın’daki madende kömür üretimine ara verildi, alan kapatıldı

Bartın’daki madende kömür üretimine ara verildi, alan kapatıldı
16.10.2022 11:53
0
A+
A-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bartın’ın Amasra ilçesinde yaşanan maden patlamasıyla ilgili açıklamalarında bulundu. Bakan Dönmez yangının devam ettiğini ve bu nedenle alanı kapatma kararı aldıklarını, kömür üretimine de ara verileceğini ifade etti.

Bartın’ın Amasra ilçesindeki Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) ait bir maden ocağında meydana gelen patlama tüm Türkiye’yi yasa boğdu.

Olayda şu ana kadar 41 can kaybı açıklandı. 4’ü Bartın Devlet Hastanesi, 6’sı İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi olmak üzere 10 işçinin tedavileri sürüyor.  Hayatını kaybeden işçilerden 35’i dün toprağa verilirken, 6 işçi ise bugün defnedilecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Bartın’ın Amasra ilçesinde yaşanan maden patlamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Dönmez yangının devam ettiğini ve bu nedenle alanı kapatma kararı aldıklarını, üretime ara verileceğini duyurdu.

DÖNMEZ: MÜESSESEMİZDE DE KÖMÜR ÜRETİMİNE ARA VERİYORUZ

Bakan Dönmez, şunları söyledi:

“Yangınla mücadele devam ediyor. O alanı komple kontrol altına alabilmek için kapatma kararı alındı. Şu an baraj yapma işlemleri devam ediyor. Arkasından da azot ve gerekirse su ve diğer kimyevi maddeleri ocağa basma suretiyle kontrol altına alacağız. Sonrasında tesisin yeniden üretime hazırlanabilmesi için oluşan hasarların tespiti ve bunların tesis edilmesi vs. teknik işlemleri devam edecek. Bu işler bitinceye kadar da Amasra müessesemizde de kömür üretimine ara veriyoruz.”

BOZDAĞ: KAFALARDA NE KADAR SORU VARSA HEPSİNİN CEVABI ORTAYA ÇIKACAKTIR

Bölgede bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da yürütülen soruşturmaya ilişkin konuştu. Bozdağ, şu açıklamada bulundu:

“Soruşturmayı 5 savcı sürdürüyor. Kafalarda ne kadar soru varsa hepsinin cevabı tahkikat sonucunda ortaya çıkacaktır. Bu kazaların olmaması için ciddi tedbirler alındı. Bundan sonra da geliştirilerek uygulanmaya devam edecektir.

HABERLER  Öğrenci affı için başvurular başladı

Kaza anı itibarıyla Cumhurbaşkanımız liderliğinde tüm Bakan arkadaşlarımız sürekli olay yerinde oldular. Mahsur kalan kardeşlerimizi kurtarmak, ailelerine ulaştırmak için çabaladılar. Arama kurtarma faaliyetinde bulunan herkese teşekkür ediyorum”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.