enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5557
EURO
34,8672
ALTIN
2.429,18
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
33°C
Şanlıurfa
33°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
33°C
Perşembe Az Bulutlu
33°C
Cuma Çok Bulutlu
33°C
Cumartesi Açık
33°C

Bakan’dan Urfa için ilçe ilçe kentsel dönüşüm açıklaması

Bakan’dan Urfa için ilçe ilçe kentsel dönüşüm açıklaması

Bakan’dan Urfa için ilçe ilçe kentsel dönüşüm açıklaması
18.10.2022 18:09
0
A+
A-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum geldiği Şanlıurfa’da kentsel dönüşüm projelerinin ilçe ilçe detaylarını paylaştı. Germuş Kilisesi’nin restorasyonu için de hibe desteği vereceklerini duyurdu.

Çeşitli temaslarda bulunmak için Şanlıurfa’ya gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Büyükşehir Belediyesi’nde düzenlenen basın açıklamasına katıldı.

Bakan Kurum’un konu başlıklardan biri de kentsel dönüşüm oldu ve “Şanlıurfa’ya kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında kira yardımından yapıma ve kamulaştırmaya kadar toplam 131 milyon liralık destekte bulunduk” dedi. 

EYYÜBİYE VE HALİLİYE’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM

Açıklamasında kentsel dönüşüm projelerinin ilçe ilçe detaylarını paylaşan Bakan Kurum şöyle konuştu:

“Eyyübiye’de Yenice ve Akçamescit Mahallelerinde toplam 400 bin m² alanda kentsel dönüşüm çalışmaları yürütüyoruz. 1. Etapta TOKİ Başkanlığımızca 367 konutun ve 35 dükkânın yapımında sona geldik.

Yine Haliliye’de eski sanayi kentsel dönüşüm projemiz kapsamında 365 bin m² alanda çalışma yürütüyoruz. Bu kapsamda TOKİ eliyle 1. Etap 1. Bölümde 6 işyeri, 90 ofis ve 463 dükkânın yapımını tamamladık. 1. Etap 2. Bölümde 120 işyeri ve 8 dükkân, 1. Etap 3. Bölümde ise 58 konut ve 26 dükkânın yapımını tamamladık. Merkez Haliliye’de Yeşildirek kentsel dönüşüm projemiz kapsamında TOKİ Başkanlığımızca 292 konut ve 26 dükkânın yapımında ise sona geldik ” ifadelerini kullandı. 

Kentsel dönüşümle şehirlerimizi daha güvenli hale getirmek için Altyapı Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğümüz tarafından TOKİ eliyle yapılan Haliliye ilçemizdeki 292 konut, Yeşildirek Mahallesindeki kentsel dönüşümde kullanılacak. Ayrıca Akmescit’teki 367 konut ise Eyyübiye ilçemizdeki Asya Mahallesinde yapacağımız kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında kullanılacak.”

GERMUŞ KİLİSESİ İÇİN 10 MİLYONLUK HİBE DESTEĞİ

Bakan Kurum ayrıca restorasyonuna başlanacak Germuş Kilisesi için hibe desteği müjdesi de verdi ve “Kentsel dönüşüm kapsamında bölgenin tarihi zenginliği olan Germuş Kilisesi restorasyon çalışmalarına başlıyoruz. 10 milyon lira hibe vereceğiz.”

HABERLER  Şanlıurfa'da bitkin halde bulunan kulaklı orman baykuşu tedaviye alındı

VİRANŞEHİR’E KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜJDESİ

Bakan Kurum Viranşehir için de müjde paylaşarak “Viranşehir ilçemize kentsel dönüşüm kapsamında 200 adet rezerv konut inşa edeceğiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.