enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
33°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C

Şanlıurfa’da eğitim sendikasından bakanlığa çağrı

Şanlıurfa’da eğitim sendikasından bakanlığa çağrı

Şanlıurfa’da eğitim sendikasından bakanlığa çağrı
19.10.2022 13:23
0
A+
A-

TEÇ-SEN Şanlıurfa Şubesi, eğitim öğretim yılına hazırlık ödeneğini alamadıkları ve daha birçok hakkın kendilerine tanınmadığına vurgu yaparak torba yasayla sorunlarının ortada kaldırılmasını talep etti.

ŞANLIURFA -Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-SEN), Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açılaması düzenledi. Açıklamaya, TEÇ-SEN Şube Başkanı Ali Güler ve sendika üyeleri katıldı.

Sendika üyelerinin “Eylemdeyiz, üvey evlat değiliz’ sloganı attığı etkinlikte, açıklama Güler tarafından okundu.

Açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) seslenilerek kendilerine verilmesi gereken haklar ve öneriler sıralandı.

Açıklamada, yıllarca 3600 ek göstergenin müjdesini bekleyen 2 milyonun üzerinde kamu çalışanının 2 ay önce yürürlüğe giren yasa ile 3600 ek gösterge kapsamına alındığını ancak söz konusu düzenleme ile hiyerarşik yapı göz ardı edildiğine vurgu yapıldı.

“HAZIRLIK ÖDENEĞİNDEN YARARLANMIYORUZ”

Kamu çalışanlarının yıllardır çözülmesini beklediği sorunların torba yasayla ortadan kaldırılmasının talep edildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Kurumların, eğitim yuvalarımızın yeni eğitim öğretim yılına başlamasıyla ilgili hazırlıklar, kitapların dağıtımı, öğrenci taşıma ihalelerinin yapılması, maaş, özlük işlemleri, atama ve tayin işlemleri, tüm sınav iş ve işlemleri, özel gün ve kutlama programlarının yapılması, kaloriferlerin bakım ve onarımı, okulların badana boya işleri, sıra, pencere bakım ve onarımı, okul ve derslik yapımı ihalelerinin yapılması gibi birçok işleri eğitim çalışanları olarak hep birlikte ve beraber yapıyoruz. Eğitim öğretim yılına hazırlık ödeneğinden yararlanmıyoruz.”

BAKANLIĞA SESLERİNİ DUYURMAYA ÇALIŞTILAR

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

“Bakanım; bir talimatınızla 1 milyon 135 bin eğitimcimize verilen eğitim öğretim yılına hazırlık ödeneğinden kapsam dışı bırakılan 65 bin eğitim çalışanı da yararlanabilir. Bu durum sizin iradenizde olan ve bir talimatınızla çözülebilecek sorundur.

HABERLER  Halil’e bir destek de Başkan Kuş’tan geldi

Eğitimlerini tamamlayan ve kariyer yapmak için bekleyen eğitim çalışanlarının tek umudu görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının açılmasıdır. Öğretmenevlerinde yaklaşık 1 milyon 135 bin eğitimcilerimiz için uygulamaya konulan yüzde 50 indirimden 65 bin eğitim çalışanlarının kapsam dışı bırakılması da aidiyet duygusunu zedelemekte ve derin yaralar açmaktadır. Bakanım; eğitim çalışanlarının tamamının öğretmenevi yüzde 50 indirimden yararlanması için yine bir talimatınız yeterlidir.

2022 yılı 2.dönem yeni torba yasa tasarısı cumhurbaşkanlığımızca hazırlanıyor. Kamu çalışanları olarak yıllardır çözülmesini beklediğimiz sorunlarımızın bu torba yasayla ortadan kaldırılmasını bekliyoruz ve talep ediyoruz.

Yıllarca 3600 ek göstergenin müjdesini bekleyen 2 milyonun üzerinde kamu çalışanı 2 ay önce yürürlüğe giren yasa ile 3600 ek gösterge kapsamına alındı ancak söz konusu düzenleme ile hiyerarşik yapı göz ardı edildi ve bozuldu.

2023 Ocak ayında kamu çalışanlarına enflasyon farkının dışında refah payı olarak yüzde 40 artı ilave zam yapılması, giyim yardımlarının tüm kamu çalışanlarını kapsayacak şekilde yazlık ve kışlık olmak üzere verilmesi, yemek yardımlarının günlük 55 liraya çıkarılması, kamu çalışanlarına mutlaka kira ve ulaşım desteği verilmesi gibi birçok sorunun çözümü kavuşmalıdır”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.