enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5593
EURO
34,9449
ALTIN
2.427,80
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
33°C
Cuma Az Bulutlu
33°C
Cumartesi Açık
33°C
Pazar Az Bulutlu
32°C

Karaköprü’de sağlık ocağında ‘doktor yok’ tepkisi

Karaköprü’de sağlık ocağında ‘doktor yok’ tepkisi

Karaköprü’de sağlık ocağında ‘doktor yok’ tepkisi
27.10.2022 15:28
0
A+
A-

Karaköprü’de hasta çocuğunu Aile Sağlığı Merkezi’ne götüren bir vatandaş, mesai saatleri içinde olmasına rağmen merkezde doktor olmadığını iddia ederek, duruma tepki gösterdi. İşin aslı ise farklı çıktı.

Şanlıurfa’da son zamanlarda vatandaşlardan, aile sağlığı merkezlerinde ‘doktor yok’ şikayetleri geliyor.

Son şikayet ise Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde yer alan 5 Nolu Narlıdere Aile Sağlığı Merkezi ile ilgili geldi.

İddiaya göre, dün öğleden sonra hasta çocuğunu mesai saatleri içinde 5 Nolu Narlıdere Aile Sağlığı Merkezi’ne götüren bir vatandaş, doktor bulamadı. Diğer doktorların da hasta çocuğuna bakmak istememesi üzerine vatandaş, durumu isyan etti. Hastan çocuğunu muayene ettiremeyen baba, sağlık ocağının ve dışarıda banklarda oturan çalışanları cep telefonu ile görüntüledi.

Çektiği videoda vatandaş, henüz mesai saati içinde olmalarına rağmen doktor olmadığını belirterek, ”Şu anda 5 Nolu Narlıdere Aile Sağlığı Merkezi’ndeyim. Saat öğleden sonra saat 14.30 ve doktor yok. Onun yerine bakan da yok. Diğer doktorlar da bakamayacaklarını söylüyorlar. Şikayette bulunabilirsiniz diyorlar. Hocalarımız da burada (bahçede banklarda) oturuyorlar, herhangi bir iş yaptıkları yok. Ama ellerinde iş olmamasına rağmen bakmıyorlar. 5 Nolu Narlıdere Aile Sağlığı Merkezi, çocuk hasta, bakan yok” ifadelerini kullandı.

DOKTOR EĞİTİMDE ÇIKTI

Şanlıurfa Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı’ndan edilen bilgiye göre ise işin perde arkasında farklı bir durum olduğu anlaşıldı. İddianın odağında aile hekiminin, çarşamba günleri gittiği Sözleşmeli Aile Hekimliği Uzmanlık Eğitimi’ne gittiği ve eğitimde olduğunu öğrenildi.

HABERLER  Yeni seçim anketi sonuçları açıklandı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.