enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3763
EURO
34,7656
ALTIN
2.429,79
BIST
9.945,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
29°C
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Şanlıurfa’da Sanayinin çarkı bu kez seçim için dönüyor

Şanlıurfa’da Sanayinin çarkı bu kez seçim için dönüyor

Şanlıurfa’da Sanayinin çarkı bu kez seçim için dönüyor
27.10.2022 15:43
0
A+
A-

Şanlıurfa’da bu hafta sonu kentin gidişatı, istikbali, istikrarı açısından son derece önemli olan bir seçim yapılacak. ŞUTSO’da meslek komiteleri ve meclis üyelerinin belirleneceği organ seçimleri 30 Ekim’de gerçekleştirilecek. Seçimde, toplam 29 meslek komitesinde yer alacak meclis ve meslek komiteleri üyeleri belirlenecek. Seçilen üyeler daha sonra 6 Kasım’da ŞUTSO’nun yeni başkanını belirleyecek. Mevcut başkan İbrahim Halil Peltek başkanlık için yeniden aday olurken, Peltek’in karşısında yarışta 3 rakibi bulunuyor.

Şanlıurfa’da bu hafta sonu kentin gidişatı, istikbali, istikrarı açısından son derece önemli olan bir seçim gerçekleştirilecek. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) meslek komitesi ve meclis üyelerinin belirleneceği organ seçimleri, 30 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek.

ŞUTSO üyelerinin 4 yıl aranın ardından sandık başına gideceği seçimde meslek komitesi ve meclis üyelerinin belirleneceği organ seçimleri yapılacak. Seçimde, toplam 29 meslek grubu yer alıyor. Seçilecek üyeler, daha sonra 6 Kasım’da oylarıyla ŞUTSO’nun yeni yönetimini ve başkanını belirleyecek.

ŞUTSO’nun Şanlıurfa merkez ilçelerinin yanı sıra Ceylanpınar, Viranşehir, Akçakale, Harran, Suruç, Bozova ve Hilvan’da toplam 13 bin 483 faal üyesi bulunuyor.

ŞUTSO Organ Seçimleri, 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu ile Hatice Gelener İlkokulu’nda 09.00 – 17.00 saatleri arasında yapılacak.

Seçilecek komite ve meclis üyeleri 6 Kasım’da ŞUTSO başkanının seçimini tayin edecek.

Başkanlık seçiminde mevcut başkan İbrahim Halil Peltek’in yanı sıra Ali Eyyüpoğlu, Mehmet Doğan Yetim ve Serhat Gerger yarışacak.

İbrahim Halil Peltek 15. Grup Meslek Komitesinden, iş insanı Ali Eyyüpoğlu 9. Grup Meslek Komitesinden, otel ve turizm işletmeciliği sahibi Serhat Gerger 5. Grup Meslek Komitesinden, iş insanı Mehmet Doğan Yetim 9. Grup Meslek Komitesinden yarışa giriyor.

HABERLER  Mazot ve gübre desteği depremzede çiftçilere nakit olarak verilecek

Oy pusulalarında tasnifte kolay olması amacıyla renkler kullanılacak.

SEÇİM SÜRECİ NASIL İŞLENECEK?

ŞUTSO’dan yapılan açıklamaya göre, meslek komitesi ve meclis üyelerinin seçimleri yargı gözetiminde yapılacak.

Seçim, Haliliye İlçe Seçim Kurulu Başkanı tarafından oluşturulan Seçim Sandık Kurulu huzurunda 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu ve Hatice Gelener İlkokulu’nda yapılacak. Her sandık başında Haliliye İlçe Seçim Kurulu Başkanınca görevlendirilmiş seçim sandık kurulu bulundurulacak.

Oy verme işlemi saat 09.00’da başlayıp saat 17.00’da sona erecek. Oy verme işleminin bitmesini takiben sandık kurulları tarafından aleni olarak tasnif işlemine geçilecek.

Seçim gizli oy, açık sayım esasına göre yürütülecek.

Seçmen listelerinde yazılı olmayan üyeler oy kullanamayacak.

Meclise seçilenler tarafından,  Oda Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu asil 10 kişi ve yedek 10 kişi üyelerinin seçimi, disiplin kurulu, TOBB Delege seçimi ise 6 Kasım Pazar günü yapılacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.