enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3659
EURO
35,0042
ALTIN
2.325,73
BIST
9.085,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Tip-1 diyabetli çocuklar sensörleri dört gözle bekliyor

Tip-1 diyabetli çocuklar sensörleri dört gözle bekliyor

Tip-1 diyabetli çocuklar sensörleri dört gözle bekliyor
27.10.2022 15:35
0
A+
A-

Aralarında Şanlıurfa’dan da olanların bulunduğu yaklaşık 25 bin Tip-1 diyabetli çocuk, geçen haziranda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sürekli glikoz ölçüm cihazı müjdesiyle umutlandı. Urfa’da da çocukları mağdur durumdaki aileler aradan geçen süreye rağmen herhangi bir adım atılmamasından dertli. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına göre çalışmaların tamamlanmak üzere olduğu projede ilk etapta 6 bin cihaz temin edilip ve hemen dağıtılacak.

Çocuklarda diyabet yani şeker hastalığı ile mücadele yetişkinlere göre daha zor. Günde 7-8 kez kan şekeri kontrolü yapılması ve insülin iğnesinin vurulması hem şeker hastası çocukları hem de ailelerini zorlayabiliyor. Parmaklarını delerek kan şekeri ölçümü yapılan çocuklar hem acı yaşıyor hem de korkuyor. Aileler ise son birkaç yıldır çocukların kan şekerlerinin takibini yapan glikoz ölçüm sisteminin SGK ödemesi kapsamına alınmasını dile getiriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da 27 Haziran’da “Tip-1 diyabet hastası 11 bin 500 çocuğa sürekli glikoz ölçüm cihazı ve ikamesi bir cihaz temin edeceğiz” müjdesi verdi. Müjde aileleri umutlandırsa da aradan yaklaşık 4 ay geçmesine rağmen konuyla ilgili herhangi bir adım atılmadı.

Diyabetli Çocuklar Vakfı öncülüğünde büyük şehirlerde şeker ölçüm sensörlerin ödeme kapsamına alınması için eylemler ve açıklamalar yapılıyor. Şanlıurfa’daki çocukları mağdur durumdaki aileler de sensörlerin bir an önce dağıtılmasını dört gözle bekliyor.

VALİ AYHAN’IN SİVAS’TA EN MUTLU OLDUĞU PROJESİYDİ

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, bir önceki görev yeri olan Sivas’ta söz konusu sensörlü glikoz ölçüm cihazlarının çocuklara verilmesini sağlamıştı. Vali Ayhan, o dönem ‘Elinize Değil Yüreğinize Dokunuyoruz’ projesi kapsamında Sivas’ta 4-18 yaş aralığında tespit edilen Tip 1 Diyabetli 157 çocuğa sensörlü glikoz ölçüm cihazı verilmesine ilişkin protokolü imzalamıştı.

BAKANLIK İLK ETAPTA 6 BİN CİHAZI DAĞITACAK

HABERLER  Minik hasta, Harran Üniversitesi Hastanesi’nde şifa buldu!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ise ekim ayı başında katıldığı bir programda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdelediği diyabet ölçüm cihazıyla ilgili çalışmaların hemen hemen tamamlandığını söyledi. Yanık, “0-14 yaş arası 11 bin 500 çocuk için cilt altı glikoz ölçüm cihazı, parmak delme ihtiyacı olmayan bir aparatı kolunuza takıyorsunuz, bir de cep telefonu gibi bir aparat ile çocuğun sürekli ölçümü sağlanacak. Öbür taraftan, ebeveyn, diyabet hastası çocuğunun kan şekeri ölçümünü de takip etme imkanına sahip olacak. İlk etapta 6 bin cihaz temin edeceğiz ve dağıtacağız. Şu anda 2 yıllık temin süreciyle alakalı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunu tamamlar tamamlamaz da cihazların teslimini yapacağız” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.