enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Tek kitap, bir çok analiz! Uzmanlar Göbeklitepe’deki sembolleri yazdı

Tek kitap, bir çok analiz! Uzmanlar Göbeklitepe’deki sembolleri yazdı

Tek kitap, bir çok analiz! Uzmanlar Göbeklitepe’deki sembolleri yazdı
30.10.2022 08:37
0
A+
A-

Göbeklitepe’de yer alan sembollerin arkeolojik, tarihsel, dinsel ve günümüzdeki kullanımlarını konu alan “Göbeklitepe ve Semboller” isimli kitap okurlarla buluştu. Uzman isimlerce kaleme alınan ve ŞURKAV Ankara Şubesi’nin de hazırlıklarına destek verdiği kitap, bu yönüyle de tüm dünyanın merak ettiği sembollerin gizeminin sis perdesini aralıyor. ŞURKAV Ankara kitap için bir de lansman düzenlemeye hazırlanıyor.

Edebiyat dünyasına öznesi Göbeklitepe olan yepyeni bir eser kazandırıldı. 

ŞURKAV Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Veysel Ayhan ve Genel Kurul Üyesi Dr. Esra Tüylüoğlu’nun “Göbeklitepe ve Semboller” isimli kitabı Alfa Yayınları’ndan çıktı. Editoryal düzeyde kaleme alınan “Göbeklitepe ve Semboller” adlı araştırma kitabı Göbeklitepe’deki hayvan sembollerinin arkeolojik, mitolojik, tarihsel, inanç, gösterge bilimsel ve günümüzdeki anlam, mana ve kullanımlarını konu alıyor. Kitabın zengin içeriği alanında uzman akademisyenler ve uzmanlar tarafından oluşturuldu. 

UZMAN İSİMLERDEN SEMBOLLERE BAKIŞ 

Kitabın giriş kısmında Editörler Prof. Dr. Veysel Ayhan ve Dr. Esra Tüylüoğlu’nun ‘Göbeklitepe’yi Anlamak yazısı ile başlarken içerikte ise Göbeklitepe’deki arkeolojik araştırmaları ile öne çıkan Doç. Dr. Thomas Zimmermann’ın “Korkutan Bir Hayvanat-ı Berriyye: Göbeklitepe’nin Tasvirlerini Okumak”,  Ön Asya ve Anadolu Eskiçağ Tarihçisi Doç. Dr. Selim Ferruh Adalı’nın “Göbeklitepe’deki Hayvanların Eski Anadolu ve Mezopotamya’da  Tasvirleri”, İlahiyatçı Yazar İbrahim Halil Er’in “Göbeklitepe’de Geçen Hayvan Figürlerinin Kutsal Kitaplardaki Karşılığı”, Göstergebilim Uzmanları Pelinsu İnceli ve Sezen Garip’in “Bir İletişim Yöntemi Olarak Semboller ve Göbeklitepe’de Yer Alan Hayvan Sembollerinin Göstergebilimsel Çözümlemesi” başlıklı çalışmaları yer alıyor.  Kitap, Dr. Esra Tüylüoğlu’nun sembollerin günümüzdeki kullanımlarını analiz ettiği yazısı ile son buluyor.

Okuyucu, Göbeklitepe’deki tasvir ve sembollerin kullanımına odaklanılan kitap sayesinde 12 bin yıl boyunca sembollere yüklenen anlamları ve gizemi uzmanların gözünden analiz edebilecek. 

HABERLER  Eczanelere ilişkin yeni kararlar alındı

KİTAP İÇİN LANSMAN HAZIRLIĞI

Şanlıurfa’nın kültür ve sanat çalışmalarına destek veren ŞURKAV Ankara Şubesi de alanında ilk olma özelliği taşıyan kitap için lansman düzenleyecek. ŞURKAV Ankara Şube Başkanı Cengiz Aksan lansman hakkında yaptığı açıklamada “Yayının katalog kitabı için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan izin alındı, yakın zaman içinde bu kitabı hazırlayıp bir lansman etkinliği düzenleyeceğiz. Çalışmanın hazırlık aşamasındaki destekleri için Eski Valimiz Abdullah Erin, Belediye Başkanları Mehmet Canpolat, Mehmet Kuş ve Şeref Albayrak ile Turizm A.Ş Genel Müdürü Mehmet Uncu’ya teşekkür ederim” dedi.

Öte yandan kitabın satışı internet üzerinden yapılıyor. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.