enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3680
EURO
34,9842
ALTIN
2.325,98
BIST
9.102,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Urfa’da eğitimciler öğretmen meslek kanununa tepkili

Urfa’da eğitimciler öğretmen meslek kanununa tepkili

Urfa’da eğitimciler öğretmen meslek kanununa tepkili
01.11.2022 12:31
0
A+
A-

Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi, Öğretmen Meslek Kanununun öğretmenlerin beklentilerini karşılayamadığını belirterek, “Meslek kanununda ivedi olarak değişikliklerin yapılarak hayata geçirilmesi gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Şanlıurfa Şubesi, Öğretmen Meslek Kanununun, beklentileri yeterince karşılamaması ve değişiklik yapılması taleplerine duyarsız kalınması nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılan açıklamaya çok sayıda sendika üyesi katılırken, açıklamayı grup adına Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun yaptı.

Coşkun, Öğretmen Meslek Kanununu ile ilgili tepkilerini göstermek için Eğitim-Bir-Sen olarak 81 ilde bugün sendika üyesi eğitimcilerin okullarda ilk derslere girmediğini kaydetti.

Söz konusu kanunun öğretmenlerin beklentilerini karşılayamadığını ifade eden Coşkun, “7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu, öğretmenlik mesleğini düzenleyen müstakil bir kanun beklentisini karşılama yönünde olumlu bir adım olmanın ötesine geçememiş, öğretmenlerin beklentilerini karşılayamamıştır” dedi.

“ÖĞRETMENLERİN ÖZLÜK HAKLARININ TANIMLANMASINI VE GELİŞTİRİLMESİNİ İSTİYORUZ”

Coşkun, ilgili kanunun bu hâliyle öğretmenlerin beklentilerini ve toplu sözleşme masasına taşınan talepleri karşılamadığını kaydederek, kanunun ‘meslek kanunu’ olarak nitelendirilmeyi dahi hak edecek içerikten yoksun olduğunu ifade etti. Kanundaki eksiklikleri yetkililerin ve kamuoyunun dikkatine sunduklarına değinen Coşkun, “Öğretmenlik mesleğinin hak ettiği şekilde tanımlanması, sosyal zeminde öğretmenlerin itibarının, haklarının korunması ve artırılması, yönetmeliklerle, genelgelerle oluşan görev, yetki, ehliyet, liyakat noktasındaki hüküm dağınıklığının giderilmesi için meslek kanununda ivedi olarak değişikliklerin yapılarak hayata geçirilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Meslek kanununda, öğretmenlerin özlük haklarının tanımlanmasını ve geliştirilmesini istediklerini belirten Coşkun, taleplerini şöyle sıraladı:

“-Sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik gibi uygulamalar yerine kadrolu istihdamın esas alınmasını istiyoruz. Öğretmenlerin mesleki ilerlemelerini sağlayacak şekilde kariyer basamaklarının sınav yerine öğretmenlikteki hizmet süresine dayalı olarak kurgulanmasının meslek kanunu iddiasının ispatı için şart olduğunu düşünüyoruz. İstihdamda güçlük çekilen bölgeler başta olmak üzere, zorunlu hizmet gibi dayatmalara son verecek, öğretmeni motive ve teşvik etmeye, imkânlar, fırsatlar ve artırımlı haklarla ödüllendirmeye dair hükümlerin mesleği özendirmeye, mesleği yürütenleri güçlendirmeye ilişkin ön şart olduğunu biliyoruz. 
Öğretmenlerin atanmadan yer değiştirmeye, yetişmeden gelişmeye, eğitim imkânlarından kariyer fırsatlarına, ehliyetten liyakate her konuda belirsizlikten, ayrımcılık ya da ayrıcalık kusurlarından kurtarmaya dönük hükümleri olmazsa olmaz addediyoruz. 
Eğitim ve öğretim süreçlerindeki vazgeçilmez unsurlardan biri olan eğitim kurumu yöneticiliği ve eğitim liderliğinin meslek kanunu kapsamında düzenlenmesini, yöneticilik ve liderlik süreçlerine katılım, bu pozisyonlardaki mali, sosyal ve özlük hakların da mutlaka kanuni bir dayanak ve güvenceyle tanımlanmasını istiyoruz“.

HABERLER  ÖSYM'den 2021-KPSS ÖABT'ye girecek adaylara sınav saati uyarısı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.