enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5885
EURO
34,8412
ALTIN
2.508,17
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
27°C
Şanlıurfa
27°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C

Viranşehir belediyesi yardım etmek yerine haraç alıyor

Viranşehir belediyesi yardım etmek yerine haraç alıyor

Viranşehir belediyesi yardım etmek yerine haraç alıyor
02.11.2022 17:40
0
A+
A-

Viranşehir belediyesi Engelli vatandaşa yardım etmek yerine haraç alıyor. Vatandaştan alınan inşaat yapma izni makbuza “Bağış” olarak yazıldı.

Viranşehir’de yaşayan engelli bir vatandaş inşaat izni için Viranşehir Belediyesi’ne başvurmuştu. Viranşehir Belediyesi engelli vatandaştan “inşaat izni” olarak 900 lira tahsil etmiş ve ardından inşaata başlanmıştı.

İnşaatın bitmesinin ardından yapılan araştırmada engelli vatandaşın bütün evraklarının olmasına rağmen evinin kaydının olmadığı anlaşıldı. Konu ile ilgili belediyeye başvuran vatandaş, kayıt için belediyeye verdiği dosyanın kayıplara karıştığını iddia etti.

Viranşehir belediyesi yardım etmek yerine haraç alıyor

İnşaatı başlatmak için gerekli evrakların hazırlandığını ve dosya halinde belediyeye sunduğunu belirten vatandaş mağdur olduğunu söyledi. Belediyeye verdiği dosyanın ortalıklarda olmadığını belirten vatandaş elinde sadece “inşaat izni” makbuzunun olduğunu belirtti. Makbuzda kesilen 900 lirayı “inşaat izni” olarak belediyeye verdiğini fakat verilen paranın makbuzda “bağış” olarak geçtiğini söyleyen vatandaş, kendisine yardım elinin uzatılmasını talep etti..

Mağdur edildiğini ve evraklarının tam olmasına rağmen evinin kaydının yapılmadığını belirten vatandaş şu ifadelere yer verdi;

“3 bin liraya dosya yaptım. Projesini yaptırdım. İstenen tüm evrakları belediyeye verdim. Yapılan evimin kaydı yok. Verilen dosyam kayıtlarda yok. Elimde kalan bu “yapı izni” adı altında kesilen “bağış” makbuzu kaldı.”

HABERLER  Urfa'da çiftçiler bakana dertlerini anlatamadı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.