enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
25°C
Şanlıurfa
25°C
Açık
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C
Çarşamba Açık
32°C

WhatsApp’a yeni gizlilik güncellemesi geldi!

WhatsApp’a yeni gizlilik güncellemesi geldi!

WhatsApp’a yeni gizlilik güncellemesi geldi!
02.11.2022 15:27
0
A+
A-

WhatsApp’ın bir süre önce kullanıma alacağı konuşulan gizlilik özellikleri herkese sunuldu.

WhatsApp yeni gizlilik odaklı özelliklerini kullanıma açmaya başladı.

Bu özellikler arasında çevrim içi durumunu gizleme ve bir kez görüntülenen mesajlar için ekran görüntüsü almayı engelleme var. Daha önce ayarlar sekmesinden ulaşılan ‘son görülme’ durumunu değiştirebildiğiniz bir seçenek vardı. Yeni gelen özellikle birlikte artık ‘çevrim içi’ olma durumu da değiştirilebiliyor.

YENİ GİZLİLİK ÖZELLİKLERİ KULLANIMDA

Son görülme tarafında, herkes, kişilerim, şunlar hariç kişilerim ve hiç kimse seçenekleri vardı. Artık alt kısımda ‘çevrim içi olduğumu kimler görebilir’ ibaresi eklendi ve iki seçenek sunuldu: Herkes ve son görülme bilgisiyle aynı. Bu sayede isteyen kişiler çevrim içi durumunu da gizleyebiliyor.

Öte yandan bir diğer gizlilik odaklı özellik ise ekran görüntüsü almanın engellenmesi oldu. Bir kez görüntülenen mesajlar için ekran görüntüsü alınmasını engelleyen özellik, sadece ekran görüntüsü almayı değil, ekran kaydı almayı da engelliyor.

Kullanıcılar bir kez görüntülenen medya içeriklerinin ekran görüntüsü ya da kaydını almaya çalışınca uyarı ile karışılaşıyor. 

Android ve iOS tarafında farklı işleyen sistem, her iki durumda da görüntüyü kaydetmeyi engelliyor. Android tarafında ekran görüntüsü almaya çalışıldığında uyarı veriyorken, iOS tarafında ekranı ‘ekran görüntüsü engellendi, daha fazla gizlilik için bu ekran görüntüsü engellendi’ yazan bir mesaj çıkıyor. Aynı şekilde ekran kaydı için iOS’ta ekranı kaplayan bir mesaj yer alırken, Android kullanıcılarının ekranı karartılıyor ve kaydı alamıyor.

HABERLER  WhatsApp kendine mesaj özelliği üzerinde çalışıyor
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.