enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
25°C
Şanlıurfa
25°C
Açık
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
29°C
Salı Açık
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
32°C

Ehliyet almak ateş pahası

Ehliyet almak ateş pahası

Ehliyet almak ateş pahası
12.11.2022 11:39
0
A+
A-

Vergi, harç ve cezaların gelecek yılda ne kadar olacağı yeniden değerleme oranına göre belirleniyor. 2023 yılında uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde 122 olarak açıklandı. Şanlıurfa’da zam için yeni yıldaki rakamları bekleyen sürücü kursları, harçlardaki yüzde 122’lik artışa karşı, kurs ücretlerine ciddi zam yapmaya hazırlanıyor. 2023’te ehliyet maliyetlerinin 10 bin lirayı geçmesi beklenirken, sürücü kursları kayıtların yılbaşından önce yapılmasının ehliyet alacak adayların yararına olacağını belirtiyor.

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi’nin (Yİ-ÜFE) 12 aylık ortalamalarına göre yeniden değerleme oranı yüzde 122,9 artış gösterdi. Yeniden değerleme oranının belli olması ile Şanlıurfa’da sürücü kursları da yeni fiyatlarını belirlemeye hazırlanıyor.

2022 yılında yüzde 80’lere çıkan enflasyona rağmen ehliyet kursu fiyatlarında değişiklik yapılmadı. Urfa’daki sürücü kursları, artan maliyetler sebebiyle B sınıfı ehliyet fiyatlarının 10 bin liranın üzerine çıkacağını tahmin ediyor.

Sürücü kursları şu an 3 bin 500 lira olan kurs ücretinin 6-7 bin liraya, bin 400 lira olan ehliyet harcının da 3 bin liraya çıkmasını bekliyor. Sürücü kursları, ehliyet alamayan ve düşünüp kararsız kalan vatandaşları en kısa zamanda kursa bekliyor.

YILDIZ: 10 BİN LİRAYI BULACAK

BİHA’nın sorularını yanıtlayan Şanlıurfa Sürücüler Kursları ve Dernek Başkanı Mehmet Yıldız, özellikle asgari ücretin zamlanmasının sürücü kurslarını olumsuz etkilediğini kaydetti.

“Asgari ücret zammından sonra SGK, maliye, kırtasiye vb. benzeri giderlerden dolayı sürücü kurslarımız sıkıntı çekiyor” diyen Yıldız, “Tabii ki en büyük sıkıntıyı akaryakıtlara gelen zamlardan çekmekteyiz. Çünkü sürücü kurslarının en büyük gideri akaryakıt. Bu zamlar otomatikman kurs fiyatlarına da zam olarak yansıyacaktır. Şu anda sürücü kurs kayıt fiyatlarımız 3 bin 500 lira ama 1 Ocak itibarıyla 6-7 bin bandına geleceğini düşünüyoruz. Maliye ve kart ücretleriyle birlikte 10-11 bin lirayı bulacak” ifadelerini kullandı.

HABERLER  Motorine zam yolda

“YILBAŞINDAN ÖNCE KAYIT YARARLARINA OLACAK”

Sürücü adaylarına yeni yıl öncesi kayıt yaptırmaları tavsiyesinde bulunan Yıldız, “Önemle duyurmak istiyoruz. Yılbaşından önce sürücü kurslarına kayıt yapmaları onların yararına olacaktır. Kayıt yapmadıkları takdirde sürücü adayları zamlı fiyatlardan etkileneceklerdir” dedi.

Mehmet Yıldız, B sınıfı ehliyet için öncelikle biyometrik fotoğraf, sağlık raporu, sabıka ve öğrenim belgesinin kursa getirilmesi gerektiğini belirterek, süreci şöyle anlattı:

“Bunun akabinde adaylar sürücü kursu kayıt parasını yatıracak. Ardından adaylar sınava girecek. Sınavda başarılı olan adaylar sürücü kurslarında direksiyon sınavı çalışmalarına başlıyor. Orada da başarılı olduktan sonra ehliyet için nüfus müdürlüklerinde ehliyet başvurusu yapıp, İçişleri Bakanlığı’ndan ehliyetini alacak”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.