enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5454
EURO
34,8282
ALTIN
2.438,39
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
33°C
Cuma Az Bulutlu
33°C
Cumartesi Açık
34°C
Pazar Çok Bulutlu
32°C

Karaköprü’de kavşak yapılacak yerdeki mezarlıkla ilgili öneri

Karaköprü’de kavşak yapılacak yerdeki mezarlıkla ilgili öneri

Karaköprü’de kavşak yapılacak yerdeki mezarlıkla ilgili öneri
13.11.2022 11:15
0
A+
A-

Karaköprü’de Balıkayağı Bulvarına yapılacak kavşak nedeniyle taşınması gündeme gelen mezarlıkla ilgili Harita Mühendisi ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Müslüm Yıldırım’dan çözüm önerisi geldi. Çözümünün biraz efor ve mesai gerektireceğini belirten Yıldırım, “Yıllardır süren bu mezarlık meselesi çok uzamadı mı?” diye sordu.

Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinin girişinde yer alan aile mezarlığı, önünde sık sık meydana gelen kazalar nedeniyle gündeme geliyor.

Büyükşehir Belediyesi, o bölgede trafiği rahatlatmak ve kaza yaşanmasını en aza indirgemek amacıyla Balıkayağı Bulvarı’na kavşak yapılacağını daha önce duyurmuştu. Yeni yapılacak kavşak nedeniyle Karaköprü Aile Mezarlığının tamamının Yeni Asri Aile Mezarlığına taşınacağını açıklamıştı.

Mezarlığın taşınmasına bazı kesimler karşı çıktı. Mezarlığa defnedilenlerin kemiklerinin sızlayacağını ileri sürenler kabristanın yerinde kalmasını istiyor.

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de yapılacak kavşak nedeniyle mezarların tamamı için yeni mezar yerleri temin etmek istediklerini ve “direnç ve pankartlarla” karşılaştıklarını açıkladı.

“EFOR VE MESAİ GEREKTİRECEK” ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Harita Mühendisi ve Lisanslı Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Müslüm Yıldırım, tartışmaların odağındaki mezarlıkla ilgili bir çözüm önerisi getirdi.

Yıldırım, sosyal medya hebasındaki paylaşımında, çözüm önerisinin biraz efor ve mesai gerektireceğini belirtti. 10 yıldır kurumlar arasında mezarlığın kaldırılmasına ilişkin tartışmaların yapıldığını hatırlatan Yıldırım, çözüm önerisini şöyle aktardı:

“Biraz efor ve mesai gerekecek ama size çözüm:

Dergah cami yeri eskiden mezarlıktı. yaklaşık 1500 m² lik alanda mezarlar vardı. O mezarları kaldırıp üst tarafta 200 m² lik bir alana sığdırıp ,yerleştirdiler.

Karaköprü’deki mezarlık alanından yaklaşık 17 m. yolaterk oluyor. Kalan kısım 2100 m².

Zor durumlarda 2.5 m² lik alan mezar olarak kullanılabilir. Karaköprü’deki 2100 m² lik alana 840 mezar yerleştirilebilir.

HABERLER  17 üniversiteye rektör ataması yapıldı

İhaleye çıkacaklarına göre , Çözüm bulmuşlardır diyorsunuz. Ama mezarlık işine şimdiden başlasalar , hala ortada icraat yok”.

Müslüm Yıldırım, paylaşımının sonunda yıllardır süren mezarlık meselesi için “Çok uzamadı mı sizce de?” ifadesini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.