enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3769
EURO
34,9712
ALTIN
2.325,70
BIST
9.060,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C

Sağlık-Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı Yabir’den Bakan Koca’nın sözlerine tepki

Sağlık-Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı Yabir’den Bakan Koca’nın sözlerine tepki

Sağlık-Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı Yabir’den Bakan Koca’nın sözlerine tepki
13.11.2022 20:43
0
A+
A-

Sağlık-Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı Abdulkadir Yabir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın hekimlerin yer yer hemşirelerin görevlerini de yaptığı açıklamasına tepki göstererek, “Bakanlık bünyesinde çalışanlar arasında ayrımcılık yapan başka bir bakanlık yok” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Niğde’de tıp fakültesi öğrencileriyle buluşmasında kullandığı “ayrıştırıcı dil” nedeniyle hemşirelerin tepkisini çekti. Bakan Koca, “hekimlerin yer yer hemşirelik dahil olmak üzere sekreterlik de yaptıklarını” söyledi. Bu ifadeler hemşirelerin tepkisini çekti.

Şanlıurfa’da da Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Şube Başkanı Abdulkadir Yabir, Sağlık Bakanlığı’nın son dönemlerde çalışanlar arasında hem sözel hem de uygulamalarında çalışma barışını bozan açıklamalarının ve uygulamalarının yaygınlaşmaya başladığını ifade etti.

“Bakanlık bünyesinde çalışanlar arasında ayrımcılık yapan başka bir bakanlık yok” diyen Yabir,

Bakan Koca’nın son açıklamalarının hekim dışı sağlık çalışanları arasında büyük bir tepkiye neden olduğunu kaydetti. Sağlık çalışanlarının bu tepkilerini sosyal medya üzerinden dile getirdiğini belirten Yabir, açıklamasında şunları ifade etti:

“Sağlık Bakanlığının son olarak yayınladığı teşvik uygulaması bardağı taşıran son damla oldu. Son uygulama ile hekimlere kısmi iyileştirme yapılırken diğer sağlık çalışanları adeta hayal kırıklığına uğratıldı. Hiçbir sağlık çalışanı hekime verilen iyileştirmeye karşı değildir, öncelikle bunun bilinmesini isterim. Hatta daha fazla verilmesini talep ediyorum. Ama hekim dışı sağlık çalışanına da hak ettikleri iyileştirmenin yapılmasını da talep etmek adaletin gereğidir. Son dönemlerde bazı hekim sivil toplum kuruluşlarının yaptığı ayrıştırıcı dili maalesef tüm sağlık

çalışanlarının bakanlığı olması gereken Sağlık Bakanlığı da hem sözel hem de uygulamalarında yapmaya başladı.  Biz ilk günden diyoruz ki sağlık işi ekip işidir. Bu ekibin ahengini bozacak tüm eylemlerden bir an önce vazgeçilmelidir.”

HABERLER  Omar Souleyman olayında yeni gelişme!

Abdulkadir Yabir, sağlık çalışanlarının hak etikleri özlük ve mali hakların eksiksiz olarak acilen verilmesi gerektiğinin altını çizerek, “Bakanlığın son yayınladığı teşvik yönetmenliğinde yer alan sağlık çalışanlarının teşvik kat sayıları artırılmalıdır. Aile hekimi ve aile sağlık çalışanlarının sorunları acilen çözümünü bakanlıktan bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.