enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4538
EURO
34,4903
ALTIN
2.473,86
BIST
9.568,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
28°C
Şanlıurfa
28°C
Açık
Çarşamba Açık
30°C
Perşembe Açık
28°C
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Açık
26°C

Şanlıurfa’da ‘Bebeklerin ağlaması, annelerin ağlamaması’ eğitimi başladı

Şanlıurfa’da ‘Bebeklerin ağlaması, annelerin ağlamaması’ eğitimi başladı

Şanlıurfa’da ‘Bebeklerin ağlaması, annelerin ağlamaması’ eğitimi başladı
14.11.2022 13:43
0
A+
A-

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘Bebeklerin ağlaması, annelerin ağlamaması’ adına eğitimler düzenlendi.

Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) finansman desteği ile Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğünce, ‘Riskli gebelik ve ilk 1000 gün takibi projesi; altyapısının hazırlanması ve sürdürülmesi’ projesi kapsamında aile hekimi, aile sağlığı çalışanları, ilçe sağlık müdürlüklerinde ve göçmen sağlığı merkezlerinde görev alan hekim, ebe, hemşirelere yönelik 3 grup halinde 3 gün süren eğitimler başladı.

Eğitimin açılış konuşmasını yapan Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Solmaz, “Şanlıurfa, Suriyelilerle birlikte 2,5 milyon nüfusa sahip olup yıllık ortalama yetmiş bin küsur doğum gerçekleşen, kaba doğum hızının 29,1 olduğu Türkiye’de doğum sayısının İstanbul’dan sonra ikinci il olduğu bir şehirde yaşamaktayız. Şanlıurfa ilinde yaklaşık 700 birim ile 1.basamak sağlık hizmetini sunmaktayız. Bu yetmiş bin doğum muhakkak sizlere uğruyor sizlerin elinden geçiyor” dedi.

Solmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz gerek gebelerimizin gerek bebeklerimizin sağlığı için ‘bebeklerin ağlaması annelerin ağlamaması’ adına bu toplantıları gerçekleştiriyoruz. Bu programda kadın doğum pediatri, psikolog ve diyetisyen arkadaşlar eğitim verecek. Bizlerde eğitim vereceğiz. Çok faydalı olacağını düşündüğümüz bir eğitim olacak. Bizim sizden isteğimiz bu eğitim sonrasında bundan sonra size gelen gebeleri, bebekleri daha yakın takip ederekten sürdürülebilirliğini sağlamanız burada aldığınız bilgileri sahada aktif hale getirmelisiniz. İnşallah Şanlıurfa ili ‘bebeklerin öldüğü annelerin ağladığı’ bir il olmaz. ‘Bebeklerin ağladığı annelerin güldüğü’ hem annelerin mutlu olduğu, hem bizlerin mutlu olduğu bir il konumuna gelir diye ümit ediyorum”.

HABERLER  Şanlıurfa'ya milyonlarca kitap geliyor!
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.