enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3372
EURO
35,0918
ALTIN
2.308,16
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

Özaslan: Lütfen kendinizi buradaki insanların yerine koyun

Özaslan: Lütfen kendinizi buradaki insanların yerine koyun

Özaslan: Lütfen kendinizi buradaki insanların yerine koyun
18.11.2022 09:51
0
A+
A-

Karaköprü’de yıllardır devam eden mezarlık sorununa dikkati çeken HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, yaşanan sorunun bir an önce çözüme kavuşması için yetkililere çağrıda bulundu.

ŞANLIURFA -Her hafta Cuma günü saat 11.11’de Şanlıurfa’nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, bu hafta ise Karaköprü’de mezarlık sorununu gündeme taşıdı.

Şanlıurfa-Diyarbakır kara yolu üzerinde bulunan Karaköprü Aile Mezarlığı, yol genişletme çalışmalarından dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Karaköprü Belediyesi tarafından kaldırılacağı yönünde karar alındı. Kimi vatandaşlar kaldırılmasına tepki gösterirken kimi vatandaşlar ise ilçe sınırları içerisinde yeni mezarlık yeri talebinde bulundu.

İlçe sınırları içerisinde 47 dönümlük yeni aile mezarlığı olarak tahsis edilen yere kimi vatandaşlar cenazelerini defnetti. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Karaköprü Belediyesi tarafından mezarlık için tahsis edilen yeni yerin de mezarlık olmasından vazgeçildi.


Yılan hikâyesine dönen mezar yeri sorununa halk tepki gösterdi. Mezarlığın kaldırılacağını duyan kimi vatandaş ise gözyaşlarını tutamadı.

İlçe halkı, “Biz yolun yapımına karşı değiliz. İlçe sınırları içerisinde uygun bir yer istiyoruz. Eski Belediye Başkanları Ahmet Güzel, Ali Gök ve Nihat Çiftçi bir yer tahsis etti ama verilen sözler tutulmadı” dedi.

VATANDAŞLARDAN TEPKİ

Mezarlığın yıkılması yerine evlerinin yıkılmasını göze alan vatandaşlar, “Evimi yıksınlar, çadırda otururum yine de burayı yıktırmam! Annelerimiz, ninelerimiz, çoluk-çocuğumuz hepsi burada gömülüdür. Karşı tarafta şirketiniz var, oradan yolu açabilirsiniz. Oy istemeye gelince, hepiniz kapımızda yalvarıyorsunuz. Oyumuzu alıp, işiniz bittikten sonra da gidiyorsunuz. Kimse ilgilenmiyor. Ne bir belediye başkanı, ne de bir milletvekili. Evlerimizi alsınlar. Bizi çadır kente koysunlar ama mezarlığımıza karışmasınlar! Bunu kabul etmiyoruz, mezarlığımızı vermiyoruz! Ölülerimizi rahat bıraksınlar” ifadelerini kullandılar.

HABERLER  Şanlıurfa’da depremin kahramanı Murat!

ÖZASLAN: LÜTFEN KENDİNİZİ BURADAKİ İNSANLARIN YERİNE KOYUN

Özaslan, “İlçe halkı; gelin bizim evimizi yıkın, biz sesimizi çıkarmayız ama mezarlarımızı buradan kaldırmayın diyorlar. Neden? Çünkü çocukları, kardeşleri, babaları, anneleri, ataları, bütün geçmişleri burada yatıyor. Onları anlayalım lütfen! Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne ve Karaköprü Belediyesi’ne sesleniyoruz; lütfen kendinizi buradaki insanların yerine koyun ve ona göre bir karar verin” diyerek yetkililere seslendi.

“VERDİĞİNİZ SÖZÜ YERİNE GETİRİN”

İlçe sınırları içerisinde mezarlık yeri için ayrılan yerde incelemelerde bulunan Özaslan, “Etrafı duvarlarla çevrili 2243 No’lu adadayız şu anda. Bu ada mezarlık yeri için ayrıldı. Resmi açıklama da var. Halk diyor ki; Bizim derdimiz üzüm yemek. Kimsenin bağcılarla işi yok. Gelin, verdiğiniz sözü yerine getirin! Lütfen kimse halkın duygularını sömürmesin. Burada daha önce defnedilmiş 8 tane mezar var. İnsanlar ölülerini gömmüş buraya. Şimdi siz diyorsunuz ki; efendim burası da olmadı. Peki, nereye gitsin bu halk? Ölülerini nereye defnetsin? Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Karaköprü Belediyesi kendi aralarında oturup anlaşsınlar ve Karaköprü halkı için acil olarak mezar yeri tahsisi yapılsın lütfen” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.