enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3652
EURO
34,9611
ALTIN
2.325,56
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C

Urfalı akademisyen uluslararası konferansta Türkiye’yi temsil etti

Urfalı akademisyen uluslararası konferansta Türkiye’yi temsil etti

Urfalı akademisyen uluslararası konferansta Türkiye’yi temsil etti
18.11.2022 12:13
0
A+
A-

Şanlıurfalı akademisyen Prof. Dr. Kasım Yenigün, Mısır’da düzenlenen BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 27. Taraflar Konferansı’nda (COP27) Türkiye’yi temsil eden isimlerden oldu. Yenigün, toplantıda editörlüğünü yaptığı kitap ve dergilerin sunumunu yaptı.

Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 27. Taraflar Konferansı (COP27),  Mısır’ın Şarm Eş-şeyh kentinde yapıldı. Konferansta, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un başkanlık ettiği Türkiye heyetinde Şanlıurfalı olan Prof. Dr. Kasım Yenigün de yer aldı. Etkinlikte Yenigün, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı uhdesinde editörlüğünü yürüttüğü Sıfır Atık kitabını 3 dilde hazırlayarak katılımcıların ilgisine sundu. Yenigün, kitabı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a da takdim etti. Bakan Kurum da Sıfır Atık kitabını konferansta mevkidaşlarına takdim etti.

Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı olan Prof. Dr. Kasım Yenigün, sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:

“Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı COP 27 toplantısı sebebiyle Mısır’ın Sharm El Seikh kentine gittik. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı uhdesinde editörlüğünü yürüttüğümüz Sıfır Atık kitabını 3 dilde hazırlayarak Türkiye pavilyonunda ziyaretçilerin ilgisine sunduk. Aynı şekilde yılda 2 sayı olarak yayımlanan Çevre Şehir ve İklim Değişikliği dergimizin de İngilizce versiyonlarını sergilemiş olduk. Bakanımız Sn Murat Kurum’a da takdim ettiğimiz Sıfır Atık kitabımız, Bakanımız tarafından ikili görüşmelerde muhatap delegasyona da takdim edildi. Bakan yardımcımız Sn M.Emin Birpinar hocamın da ciddi katkı verdiği etkinlik ülkemiz adına oldukça verimli gerçekleşti”.

PROF. DR. KASIM YENİGÜN KİMDİR?

İTÜ İnşaat Fakültesinde, İnşaat Mühendisliği eğitimini 1991 yılında tamamladı. Yüksek lisansını Harran Üniversitesinde (1995), Doktorasını İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsünde (2001) tamamladı. 2012’de Doçentlik unvanını aldı. 2017 tarihinde Profesör kadrosuna atandı.1990-1993 yılları arasında özel sektörde çeşitli firmalarda görev yaptı. 1993’ten 2019 tarihine kadar Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümünde Öğretim Üyesi olarak ve çeşitli akademik birimlerde idari görevler yaptı.

HABERLER  Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ekipleri afet bölgesinde

2017 yılından itibaren Şanlıurfa Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kurucu ve İşletici A.Ş. (Şanlıurfa Teknokent)’te Genel Müdürlük görevini yürüttü.Su Yönetimi, Sulama, Su Kaynakları Planlaması, Baraj Güvenliği, Risk Analizi, Tarihi Su Yapıları, Taşkın ve Kuraklık konusunda pek çok proje yürütmüş, müşavirliklerde bulunmuş olan Yenigün’ün, uzmanlık alanında yayınlanmış çok sayıda makalesi ve yurtiçi/yurtdışı toplantılarda sunulmuş bildirileri mevcuttur.Sosyal Girişimcilik, İnovasyon, Fikri Sınai Mülkiyet Hakları, İş Geliştirme, Dezavantajlı Gruplar ve Gençlerin İstihdamı gibi konularda birçok projeyi, UNDP gibi Uluslararası kuruluşlarla iş birliği içinde başarı ile sonuçlandırmıştır.

2019 yılı Eylül ayı itibariyle Kastamonu Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümüne Öğretim Üyesi olarak atanan Prof. Dr. Kasım Yenigün, aynı zamanda KÜBİG Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörlüğü ve Kastamonu Teknokent Yönetici Şirketi Kurucu Müdürlüğünü de üstlenmiştir.22 Ekim 2020 tarihinde Üniversitemiz Rektör Yardımcılığı görevine atanan Prof. Dr. Yenigün, İngilizce ve Arapça bilmekte olup, evli ve üç çocuk babasıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.