enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
25°C
Şanlıurfa
25°C
Açık
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C
Çarşamba Açık
32°C

Urfa Barosu’ndan 20 Kasım Çocuk Hakları Günü açıklaması

Urfa Barosu’ndan 20 Kasım Çocuk Hakları Günü açıklaması

Urfa Barosu’ndan 20 Kasım Çocuk Hakları Günü açıklaması
21.11.2022 12:34
0
A+
A-

Şanlıurfa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu, çocuk hak ihlallerinin tüm dünyada sürdüğünü belirterek, çocuk istismar ve ihmalleri noktasında yapılan tüm yasal düzenlemelere rağmen etkin sonuç alınamamasının en önemli sebebi olarak çocuk koruma sisteminin bulunmamasını gösterdi.

Şanlıurfa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu tarafından, 20 Kasım Çocuk Hakları Günü dolaysıyla baro hizmet binasında basın açıklaması yapıldı.  Açıklama Çocuk Hakları Komisyon Başkanı Berfin Uğurlar tarafından okundu.

Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşme’nin imzalanmasının üzerinden 33 yılın geride kaldığı belirtilen açıklamada, çocuk hak ihlallerinin hayatın her alanında yoğun şekilde yaşanmaya devam ettiği kaydedildi.

Tüm dünyada çocukların sokaklarda yaşamaya, dilendirilmeye, çalıştırılmaya, şiddete maruz kalmaya, tecavüze, tacize maruz kalmaya, fuhşa zorlanmaya devam ettiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

2Çocuk gelinler, toplumumuzun acı ve yüz karası bir gerçeğidir. Bunun bir gerçek olarak karşımıza çıkması yüreğimizi sızlatmaktadır. Çocuk işçiliği olgusu da maalesef devam etmekte, 5-15 yaş arası milyonlarca çocuk acımasızca çalıştırılmaktadır.

Cinsel istismar ise çocukların maruz bırakıldığı yetişkin şiddeti türlerinden yalnızca biridir. Çocuk istismar ve ihmalleri noktasında yapılan tüm yasal düzenlemelere rağmen etkin sonuçlara ulaşamamaktadır. En önemli sebeplerinden biri ise bir çocuk koruma sisteminin olmamasıdır.”

Çocuk Adalet Sisteminin iyileştirilmesi için çalışmalar yapılması yerine çocukların sistem içinde örselenmesi sonucunu doğuracak işlemler yapıldığı ileri sürülen açıklama, şöyle devam etti:

“Uzun süren yargılamalar, çocuk adalet sistemi içerisindeki profesyonellerin iş yükünü artırdığı gibi yeterliliğini de sekteye uğratmaktadır. Çocuk dostu yargılama ilkelerine de aykırı işlemler nedeniyle adalet sistemi içerisine giren çocukların hak ihlaline uğramasına sebebiyet vermektedir.

Şanlıurfa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu olarak hak temelli ve bütüncül bir çocuk koruma politikası oluşturulması gerektiğini belirtir; her çocuk eşit, özgür, mutlu ve onurlu bir yaşamın hak sahibidir diyerek onlara güvenli bir yaşam, eğitime erişim, fırsat eşitliğine sahip olma, eşit bir muamele görebilme ve zulüm görmeden büyüme hakkının olduğunu savunmaya devam edeceğiz”.

HABERLER  Urfa’da tarihi yapı restore edilip turizme kazandırılacak
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.