enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3346
EURO
35,0867
ALTIN
2.308,85
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

Şanlıurfa Tabip Odası genel başkanları için her salı günü nöbet tutacak!

Şanlıurfa Tabip Odası genel başkanları için her salı günü nöbet tutacak!

Şanlıurfa Tabip Odası genel başkanları için her salı günü nöbet tutacak!
22.11.2022 19:58
0
A+
A-

Şanlıurfa Tabip Odası, TTB Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın tutuklanmasını protesto ederek, TTB Başkanı bırakılana kadar salı günleri 17.00 ve 21.00 saatleri arasında nöbette olacaklarını ifade etti.

Şanlıurfa Tabip Odası, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın tutuklanmasını protesto etmek için basın açıklaması düzenledi.

Şanlıurfa Tabip Odasında düzenlen açıklamayı; Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı Doktor Bulut Ezer okudu.

“MÜCADELEDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİMİZİ BELİRTMEK İSTİYORUZ”

Ezer açıklamasında, TTB’nin hekimlik mesleğinin doğasından kaynaklanan insanı ve yaşamı savunma anlayışıyla ve anayasanın kendisine yüklediği halk sağlığını koruma görevinden dolayı da sorumluluk almaktan kaçınmadıklarını vurgu yaparak şunları kaydetti:

“TTB idam cezasının kaldırılmasından, işkencenin önlenmesine; düşünce özgürlüğünden, ekolojik yaşama kadar tüm bu faaliyetleri nedeni ile yargı kıskacına alınsa da her zaman toplumdan, insandan ve doğadan yana duruşunu sergilemiştir. İdam cezalarının kaldırılmasını ifade ettiği için yargılanan TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Nusret Fişek ve Merkez Konsey üyelerinden 40 yıl sonra barıştan yana tutumundan vazgeçmeyerek “Savaş bir halk sağlığı sorunudur”  dedikleri için yargılanan TTB Merkez konseyi üyeleri gibi, Şebnem hoca da insan hakları savunucusu ve bir adli tıp uzmanı olarak yıllarını işkence, kötü muameleye karşı yaşam hakkını savunarak geçirmiş bir bilim insanıdır. Yapılan tutuklama ve baskının asıl amacı toplumsal muhalefeti baskı altına almaktır. Bizler bu süreçleri yanımızda olan demokratik kitle örgütleri ve dostlarımızla aşacağımıza inanıyor ve mücadeleden asla vazgeçmeyeceğimizi belirtmek istiyoruz”.

HABERLER  Haliliye Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesine 32 diş hekimi atandı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.