enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

Urfa’da sağlık yetkililerinden, en az antibiyotik yazan hekime teşekkür

Urfa’da sağlık yetkililerinden, en az antibiyotik yazan hekime teşekkür

Urfa’da sağlık yetkililerinden, en az antibiyotik yazan hekime teşekkür
25.11.2022 12:30
0
A+
A-

Şanlıurfa’da sağlık yetkilileri, antibiyotik kullanım oranının düşürülmesini sağlamak amacıyla reçetelerinde antibiyotik ilaçlara daha az yer veren doktorlara çiçek verdi.

Sağlık Bakanlığı, Türkiye’de yoğun antibiyotik kullanımın düşürülmesine yönelik çalışmalar yürütüyor. Akılcı İlaç Kullanımı Uygulaması kapsamında E-reçete sistemi üzerinden hastalarına diğer doktorlara göre daha az antibiyotik yazan hekimler belirleniyor. Bu hekimler ziyaret edilerek kendilerine teşekkür ediliyor.  

Şanlıurfa’da da İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Mehmet Gülüm, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Ögr. Üyesi Dr. Abdullah Solmaz ve Şanlıurfa Akılcı İlaç İl Koordinatörü Mesut Hamidanoğlu ile kentte en az antibiyotik yazan aile hekimlerinden Dr. Sabri Yıldızsoy’u ziyaret etti.

14 No’lu Aile Sağlığı Merkezinde gerçekleşen ziyarette Gülüm ve beraberindekiler, Dr. Yıldızsoy’a teşekkürlerini iletip çiçek verdi.

“Özellikle grip ya da nezle gibi virüslere bağlı solunum yolu enfeksiyonlarında antibiyotiklerin tedavide yeri olmadığını unutulmamalıdır” diyen İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm, gereksiz antibiyotik kullanımından kaçınılması gerektiğini vurguladı. Gülüm, şunları söyledi:

“Antimikrobiyaller yalnızca hekimin reçete ettiği durumlarda, eczacının danışmanlığında uygun dozda ve sürede kullanılmalıdır. Hekim reçete etmedikçe antibiyotik kullanılmamalıdır. Bakteriyel enfeksiyonlara karşı en önemli silahımız olan antibiyotiklere direnç gelişimini yavaşlatmak için antibiyotikleri akılcı kullanma konusunda toplum olarak farkındalığımızı artırmamız gerekmektedir. “

 Antibiyotikler, bakterileri öldüren veya üremesini durduran ilaçlar olarak biliniyor. Bakterilerin neden olduğu enfeksiyon hastalıklarının tedavisinde kullanılan bu ilaçlar çok büyük öneme sahip. Ancak bu ilaçların gereksiz kullanımı vücudu dirençsizleştiriyor.

HABERLER  Urfa’da ekmeğe zam haberine yalanlama
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.