enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3675
EURO
34,9594
ALTIN
2.325,20
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C

Vali Ayhan KADES butonuna bastı

Vali Ayhan KADES butonuna bastı

Vali Ayhan KADES butonuna bastı
25.11.2022 12:23
0
A+
A-

Şanlıurfa’da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde yapılan etkinlikte Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, KADES uygulamasını denedi. Vali Ayhan’ın salondaki bir kadının telefonundan KADES uygulamasına basmasıyla 5 dakika içinde polisler etkinlik salonuna geldi.

Şanlıurfa’da, Mehmet Akif Konferans Salonunda 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde “Şiddetsiz Gelecek, Gençlere Gelecek” konulu panel düzenlendi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Şanlıurfa Valiliği, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Harran Üniversitesi tarafından düzenlenen program vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Programa Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Bilici ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, panelde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nün önemini vurgulayan kısa bir konuşma yaptı.

AYHAN: BİR KADINA KALKAN EL, ONA ZARAR VEREN EL HEPİMİZİN CANINI YAKAR

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ise kadına yönelik şiddetin yalnızca belli bir coğrafyaya ait olmadığını, bütün toplumların ortak sorunu olduğunu kaydetti. Ayhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kadına şiddet konusunda verdiğimiz mücadele ve bu mücadelenin içindeki genel iyileşme dünyadaki tüm kadınların hayrınadır. Rakamlara bakınca görüyoruz ki maalesef istatistiklerimizde çok da olumlu tablo çizmiyoruz. İlimiz genelinde baktığımızda geçen yılla bu yıl arasında az da olsa bir artış var. Türkiye ortalamasına baktığımızda Urfa’nın hamdolsun iyi olduğunu söyleyebilirim. Sadece geçen yılla bu yıl arasında 80 kadınımızın canı yanmış. Bu da bizi ziyadesiyle üzmektedir. Şehrimizde şiddete maruz kalan tek bir kadın bile olsa bizim vermemiz gereken mücadele yine aynı olacaktır. Bir kadına kalkan el, ona zarar veren el hepimizin canını yaktığını da söyleyebiliriz. Bize çok konu iletiliyor. Bazen insanlığımızdan utandığımızı söyleyebilirim. Erkeklerimizin daha çok kulaklarını açarak dinlemeleri gerektiğini söylemeliyiz.”

HABERLER  Zeynep Müjde Sakar'ın acı günü

“KADES’E İHBAR SAYISI ARTIYOR”

Kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda yapılanlara değinen Ayhan, “Bu mücadelemizde çağın teknolojisine uygun bazı enstrümanlarımız var, hızlı iletişim kurmak manasında bunların en güzeli Kadın Destek Uygulamasının (KADES) sorunları hızlı aktarmada örnek bir uygulama. 2021 yılında KADES bin 726 ihbar almış, bu yıl ise 3 bin 346 ihbar almış. Kullanıcı sayısı git gide artıyor. Uygulamanın daha çok kadına ulaşabilmesi için elimizden geldiğince vatandaşları bilinçlendirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

VALİ BİZZAT UYGULAMAYI TEST ETTİ

Vali Salih Ayhan konuşmasının sonunda salondaki bir kadının telefonunu alarak KADES uygulamasını denedi. Ayhan, ilgili emniyet biriminin gerçekten 5 dakikada gelip gelmediklerini görmek istedi. Panel salonuna beş dakika sonra bir polis ekibi ile yunuslar geldi. Polis ekipleri uygulamadan ihbar aldıkları ve hızlıca intikal ettiklerini söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.