enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5209
EURO
34,7395
ALTIN
2.491,79
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
27°C
Şanlıurfa
27°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
30°C

Şanlıurfa’da engelli bireylerin sergisi açıldı

Şanlıurfa’da engelli bireylerin sergisi açıldı

Şanlıurfa’da engelli bireylerin sergisi açıldı
02.12.2022 11:28
0
A+
A-

Şanlıurfa’da, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne özel engelli bireylerin hazırlamış olduğu el sanatları ve resim sergisi açıldı.

Şanlıurfa’da, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, Karaköprü Engelsiz Yaşam Bakım Merkezi, Şanlıurfa Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi, Yaşam Yolu Bakım Merkezi ve Huzur Bakım Merkezlerinde kalan engellilerin yaptığı el sanatları ve resim sergisi açıldı.

Mehmet Akif İnan Konferans Salonundaki serginin açılışına Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ahmet Fatih Sungur’un yanı sıra öğretmenler, engelli vatandaşlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Programda, bakım merkezlerinde yapılan çalışmalarla ilgili slayt gösterisi izlendi.

Etkinlikte Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Bilici kısa bir açılış konuşması yaptı.

SUNGUR: ENGEL BEDENLERDE DEĞİL YALNIZCA KALPLERDE

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ahmet Fatih Sungur, böyle etkinliklerin engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştıran adımlara vesile olduğunu kaydetti.

“Engelli kardeşlerimizi hatırlamak, onların yaşadıkları sorunlarla empati kurmak ve başarılarının farkına varmak için yılın tek bir günü yeterli değil” diyen Sungur, konuşmasında şunlara yer verdi:

“Bizler her daim engelli vatandaşlarımızı hatırlamaya, yalnız olmadıklarını hissettirmeye gayret gösteriyoruz. Bu gayretimizi hep birlikte devam ettirmeliyiz çünkü bu kardeşlerimizin sahip olduğu engeller yalnızca onların ve çekirdek ailelerinin ilgilendirmiyor. Bizleri de yakinen ilgilendiriyor. Bu yüzden her parçamızın bize ait olduğu, değerli olduğu… Engel aslında bedenlerde değil yalnızca kalplerde olan bir şeydir. Elimizden geldiğince herkese ifade etmeye çalışacağız. Bugün burada özel bireylerimizin başarılı eserleriyle ve çeşitli performanslarıyla karşılaşabilme imkânı sağlandı. Engelli kardeşlerimizin çeşitli alanlarda sergiledikleri başarıların daima artarak devam etmesini diliyorum. ‘3 Aralık Dünya Engeliler Günü’ vesilesiyle milletçe daha sorumlu bilinçli ve duyarlı davranmak zorunda olduğumuzu vefa ile anlatmak istiyorum”. 

HABERLER  Şanlıurfa'da deprem ve sel felaketlerinde hayatını kaybedenler için mevlit okutuldu

Sungur’un konuşmasının ardından Uzman Fizyoterapist Yüsra Kuyumcu özel hazırladıkları zumba dans gösterisini engelli bireylerle sahneledi.

Etkinlik daha sonra Karaköprü Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin halk oyunları ve şiir dinletisiyle devam etti.

Etkinlikte ayrıca Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde kitap okuma yarışmasında dereceye giren vatandaşlara Vali Yardımcısı Sungur tarafından ödül ve hediye verildi.

Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.