enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3307
EURO
35,0310
ALTIN
2.282,61
BIST
8.974,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

Şanlıurfa’da hastanede ilk defa uygulandı

Şanlıurfa’da hastanede ilk defa uygulandı

Şanlıurfa’da hastanede ilk defa uygulandı
06.12.2022 08:15
0
A+
A-

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzm. Dr. Tuğba Balkaya, artık Şanlıurfa’da da “Anal fissür artık botoks” ile tedavi edebildiğini ifade etti.

Dünyada en sık görülen rahatsızlıklar arasında yer alan anal fissür (Makat çatlağı) yaşam kalitesini olumsuz etkileyen bir sorun. Utandıran hastalık olarak da nitelendirilen rahatsızlık kış mevsiminde daha çok sorun oluşturuyor.

Kabızlığın daha sık görülmesi nedeniyle bu dönemde şikâyetlerin arttığını belirten Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzm. Dr. Tuğba Balkaya Tuncer, bu hastalığın tedavisini ilk defa Şanlıurfa’da uyguladıklarını belirtti.

Tuncer,  yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bugün hastanemizde bir ilk gerçekleştirdik anal fissür hastalarına botoks uygulaması yaptık. Anal fissür halk arasında makat çatlağı olarak da bilinen bir hastalıktır. Anal bölgedeki kasın kasılı kalmasından kaynaklı olarak tuvalette zorlanmaya bağlı makat bölgesindeki yırtılmalardan oluşmaktadır. Hasta bundan dolayı ağır rahatsızlıklar geçirebilir. Bundan dolayı da hastaneye ve doktora çok sık başvurular olmaktadır. Bunun medikal tedavisi de vardır.

Medikal tedavi dışında iki seçeneğimiz bulunuyor. Biri botoks uygulaması diğeri de ameliyat seçeneğimizdir.

Ameliyatta oradaki kasılı kalan kasın kesilmesi olarak adlandırılan “Lis” operasyonu olarak bilinir. Diğeri de botoks uygulaması. Botoks maddesi kasların gevşemesini sağlayan bir maddedir. Bu tedavide o bölgeye botoks maddesini uygulayarak oradaki kasın gevşemesini ve buna bağlı olarak oradaki yırtılmanın iyileşmesini amaçlıyoruz. Bu tedavinin en önemli faydası, hastaların ameliyatsız bir şekilde bu anal fissürden kurtulma olanaklarının olmasıdır. Bunu da bir ilk olarak Urfa’da ilk defa Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uygulamış olduk. Umarım hastalarımız fayda görürler. Daha fazla bu şekilde bu tedaviden faydalanılır”.

HABERLER  Korona virüs hastası uçağa bindi, 13 kişi karantinaya alındı
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.