enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5967
EURO
34,8303
ALTIN
2.503,68
BIST
9.460,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

Şanlıurfa’da kitap fuarı yoğun ilgi görüyor

Şanlıurfa’da kitap fuarı yoğun ilgi görüyor

Şanlıurfa’da kitap fuarı yoğun ilgi görüyor
06.12.2022 18:01
0
A+
A-

Şanlıurfa’da bu yıl beşincisi düzenlenen kitap fuarına kitapseverlerin ilgisi yoğun. Çok sayıda yayınevi, yazar ve şairin katıldığı fuara, her yaştan kitapsever katılım gösteriyor. Öğleden sonraları yoğunluğun arttığı fuarda öğrenci grupları dikkat çekiyor. Fuar, 11 Aralık’a kadar devam edecek.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen “Şanlıurfa Kitap Fuarı” yoğun katılımla devam ediyor.

Şanlıurfa Fuar Merkezinde 3 Aralık’ta kitapseverlere kapılarını açan fuar, 7’den 70’e her kesimden ilgi görüyor. 100 yayın evi ve 166 yazarın katıldığı fuarda, yazarların imza etkinlikleri, şiir dinletileri, panel ve söyleşiler yapılıyor.

Fuar, 11 Aralık Pazar gününe kadar devam edecek.

Kitapseverler zaman zaman yazarlara aldıkları kitaplarını imzalatmak için uzun kuyruklar oluşturuyor.

YILMAZ: BU YIL DAHA AZ YAYINEVİ KATILIM SAĞLADI

Fuarda okurlarının kitaplarını imzalayan yazarlar arasında Gazete İpekyol’un köşe yazarlarından Nusret Yılmaz da bulunuyor.

Maide isimli kitabını okurları için imzalayan Yılmaz, fuardaki yoğunluğun hafta sonu daha fazla olduğunu söyledi. Bu yıl fuara daha az yayınevinin katıldığını gözlemlediğini ifade eden Yılmaz, “Şanlıurfa bu yıl 5. Ulusal Kitap Fuarı’nı yapıyor. Pazar günü çok yoğun bir katılım vardı. Bu yıl daha az yayınevi katılım sağladı. Bu da ekonomik durumun müsait olmayışından kaynaklanıyor. Kitaplar çok pahalı gerçekten. Bu yıl 200 sayfalık bir kitabı yazmaya kalkan bir yazar bin kitap için en az, 20 bin lira para ödemesi lazım. Bu büyük bir külfettir. Tabiri caizse bakkal dükkanı gibi kitap satmaya kalkıyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı yerle yönetim bünyesinde bulunan müdürlükler, bunu daha farklı bir kategoriye taşıyabilirler” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE ÇAĞRI

Büyükşehir Belediyesinin Urfalı yazar, şair ve akademisyenlere fuarda daha fazla destek olması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, “En azından Büyükşehir Belediyesi fuara günler kala müracaat eden yerel yazarların fotoğraflarını şehrin farklı bölgelerine asarak reklamlarını yapabilir. Bu bir beklentimizdir. Bu sene geçtiyse artık 6’ncısında yapılabilir. Bunu biz talep ediyoruz. Urfalı yazarlara farklı kategorilerde söyleşi günü hazırlamaları lazım. Farklı şehirlerden insanlar davet ediliyor, biz onlardan çok geride değiliz. Halkımıza, anlatacak çok şeyimiz var“ dedi.

HABERLER  Şanlıurfa merkezindeki kavşakta bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı

ÇİFTÇİ: YETERİNCE YAYINEVİ VE KİTAP VAR

Fuara katılan vatandaşlardan Hasan Çiftçi ise,  fuarın çok güzel olduğunu belirterek, “Bu yıl fuar çok güzel. Yeterince yayınevi ve kitap var. Urfa’nın fuarını ben çok beğeniyorum. İstanbul’da da fuara gittim Beyazıt Meyda’nında çadır gibi bir şeyin içinde yapılıyordu. Urfa’nınki çok güzel ve bugün hafta içi olmasına rağmen çok kalabalık“ ifadesini kullandı.

ERSÖZ: ŞANLIURFA ADINA ÇOK ÖNEMLİ BİR FUAR

Fuara çocuğuyla gelen Ayşe Ersöz,  fuarın Şanlıurfa adına çok önemli olduğunu belirterek, “Urfa için yararlı olacağını düşünüyorum. Toplum olarak ileri gitmemiz noktasında önemli bir adım.  Bunun devamını gelmesini dilerim. Hem kendim için hem de oğluma kitap almak için geldim. Küçük yaşta internet yerine kitaplarla buluşmasını daha doğru buluyorum” dedi.

YILDIRIM: KİTAP FİYATLARI ÇOK UYGUN

Test kitabı almaya gelen 7. sınıf öğrencisi Muhammed Yıldırım ise,  “Buraya test kitabı ve okuma kitabı almaya geldim. Çok güzel bir fuar ve çok iyi yapmışlar. Yararlı olmuş eğitim açısından. Fuara geldim, geziyorum ve istediğim kitabı bulmaya çalışıyorum. Fuarda normal test fiyatlarına göre uygun fiyatla satılıyor. Şuan 3 tane kitap aldım. Gezmeye devam edeceğim“ diye konuştu. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.