enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3695
EURO
35,0050
ALTIN
2.325,46
BIST
9.127,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

İsmail Kondu şiirleriyle anıldı

İsmail Kondu şiirleriyle anıldı

İsmail Kondu şiirleriyle anıldı
07.12.2022 15:06
0
A+
A-

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Kısas Kültür Yolu Platformu tarafından düzenlenen “Kısaslı Âşık Doksanda On Anma Gecesi” Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Âşıklık geleneğinin Şanlıurfa’daki temsilcilerinden biri olan “Doksandaon” mahlaslı İsmail Kondu şiirleriyle anıldı. Geceye çok sayıda sevenleri katılırken bir birinden şiirleri saz eşliğinde icra edildi.

Yaşamı boyunca Şanlıurfa kültürüne yapmış olduğu katkılar anlatılırken geceye katılan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman sanatçılarımızın ve geleneklerimizi sürdüren değerlerin yanındayız” dedi.

Değerlerin kıymetini yaşarken de bilmek gerektiğini ifade eden Beyazgül, “Bir aşkı, bir şiiri, bir sazı tele vurduğu zaman ben de dayanamıyorum. Oturur dinlerim. Bu eserler bizlerin gönlünü yumuşatır. Çoğu zaman bizleri hüzünlendirir. Bir âşık sazı eline aldı mı hem anlamlı hem de kafiyeli şiirler, dizeler söylüyorlar. Bu durumun Allah vergisi olduğunu söyleyebiliriz. Âşıkların deyişleri gönlümüze hitap ediyor.

Kısas’ımızın yetiştirdiği bir değeri burada anacağız. Bu değerlerimizi anmamız ve anlamamız lazım gençlerimizin de bu değerleri bilmesi, öğrenmesi gerekiyor. Âşıklarımızın hayatları mücadele ve zorluklarla doludur. Âşıklarımıza hayattayken kıymet vermeli, onların yaşarken değerlerini bilmemiz gerekiyor. Biz Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür etkinlik ve programlarda her  zaman Kısaslı hemşehrilerimizin yanında ve destekçisi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr Ali Rıza Öztürkmen, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e gecenin anısına plaket takdim ederek kültürel değerlerin korunması ve gelecek nesillere aktarılmasında verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

HABERLER  TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanı Gökyiğit ebediyete uğurladı
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.